Majorov varnas av förbundet

Trots ursäkten i dag – "Helt oacceptabelt"

Alexander Majorov.
Alexander Majorov.Foto: FOTO: REUTERS
SPORTBLADET

Efter Sportbladets avslöjande – nu varnas Alexander Majorov av Svenska konståkningsförbundet.

Trots att han bad om ursäkt tidigare i dag.

– Ditt agerande är helt oacceptabelt, skriver förbundet i den officiella varningen.

Det var sedan Alexander Majorov blivit ratad från kontåknings-EM i Bern han gick ut på sin Facebook och spydde galla över förbundet.

”Dra åt helvete allihop! Jag slutar åka nu” och "Jävla idioter" var några av salvorna han delade ut.

Bad om ursäkt

I dag gick han ut och bad om ursäkt i Norrländska socialdemokraten, men trots det har Svenska konståkningsförbundet beslutat att vidta en disciplinär åtgärd.

De har delat ut en officiell varning till Majorov som de också publicerat på sin hemsida.

– Styrelsen tilldelar Dig en varning då styrelsen finner att Ditt agerande är helt oacceptabelt. Ditt agerande går i strid med vår överenskommelse gällande god förebild och representant för svensk konståkning, skriver man bland annat.

"Vi hade ett bra samtal"

Svenska konståkningsförbundets ordförande Maria Meyer-Martins ringde och läste upp varningen för honom.

– Vi hade ett bra samtal. Han bad mig hälsa att han tackar styrelsen och landslagsledningen för att vi visat förståelse för hans besvikelse. Alexanders mening var aldrig att såra eller kränka någon. Han accepterar varningen och lovar att händelsen inte ska upprepas, säger Meyer-Martins till förbundets hemsida.

FAKTA

Varningen i sin helhet

Följande text publicerade Svenska konståkningsförbundet på sin hemsida:

”I samband med uttagningen till EM i konståkning har Du den 20 december 2010 på Facebook uttalat Dig om Svenska Konståkningsförbundet på ett kränkande sätt. Med anledning av detta har Svenska Konståkningsförbundets styrelse i dag fattat ett beslut om disciplinär åtgärd.

Styrelsen tilldelar Dig en varning då styrelsen finner att Ditt agerande är helt oacceptabelt. Ditt agerande går i strid med vår överenskommelse gällande god förebild och representant för svensk konståkning.

Vi vill erinra om att en varning innebär att Du kan riskera en hårdare disciplinär bestraffning om ett liknande beteende skulle upprepas i framtiden.”

Källa: Skatesweden.se.