Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet

Mellberg kan få specialpris

Michel Platini och Pelé har redan varit gäster – den här gången är kvällens fotbollslegendar dansk.

Peter Schmeichel, 49, kommer till Globen för att dela ut Fotbollskanalens särskilda pris.

Enligt förhandstipsen är det Olof Mellberg som ska belönas.

Mycket känns igen från i fjol.

Fotbollsgalan kommer att hållas i Globen i Stockholm på nytt och även den här gången är Anna Brolin programledare. Men istället för Peter Jihde får hon Pär Lernström vid sin sida.

In i det sista har duon övat inför den stora kvällen.

– Det blir till att repetera och repetera så att det verkligen sitter, sa Lernström när det blev känt att han skulle leda galan.

Hur upplägget ser ut ser du på schemat här ovan, men vissa hemligheter håller produktionsgänget på.

– Jag får inte berätta om något som är planerat, vilket nog är klokt. Annars blir det ju inga överraskningar, säger Lernström.

Icona Pop inleder

Ett moment som kan innehålla en överraskning är när Fotbollskanalens särskilda pris ska delas ut. Att det är den gamle danske målvaktshjälten Peter Schmeichel som ska överräcka utmärkelsen står klart, men vem eller vad som ska belönas är öppet för spekulation.

Ett rykte säger att Olof Mellberg – som även är favorit i kategorin Årets försvarare – ska prisas för lång och trogen tjänst inom svensk fotboll.

Galan kickar igång klockan 20.00 med elektropopduon Icona Pop och avslutas två timmar senare. Som sig bör kommer de tyngsta priserna allra sist.

Guldbollen sist

Som näst sista akt delar Sydsvenskans Anja Gatu och förre förbundskaptenenen Marika Domanski-Lyfors ut Diamantbollen – därefter går Sportbladets krönikör Simon Bank upp på scen tillsammans med Karl-Erik Nilsson för att presentera Guldbollen, priset till årets bästa manliga spelare.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet