Domaren missade Carolls raka höger

SPORTBLADET

Simon Mignolet tappade bollen och West Ham kunde kvittera Liverpools ledning.

Anledningen? Förre Liverpoolfloppen Andy Caroll slog målvakten i ansiktet.

Domaren tog hjälp av sin assisterande – men godkände målet.

Steven Gerrard gav Liverpool ledningen på straff i den 44:e minuten och såg ut att se till att laget fick gå till pausvila som serieledare.

Men West Ham hann replikera – om än väldigt regelvidrigt.

I 47:e minuten tappade Simon Mignolet ett inlägg framför fötterna på West Hams Guy Demel som stötte in 1–1, men målet borde knappast ha godkänts.

Gerrard fick sätta ny straff

I inläggssituationen slog nämligen West Hams anfallsjätte Andy Caroll, med ett förflutet som floppande rekordvärvning i just Liverpool, till Mignolet i ansiktet när den belgiske målvakten skulle greppa bollen.

Domaren Anthony Taylor dömde först mål, men sprang sedan ut till sidlinjen för att diskutera med sin assisterande domare.

Efter en stunds diskussion kom de gemensamt fram till att låta målet stå – ingen hade uppfattat Andy Carolls raka höger.

Och Anthony Taylor skulle fortsätta stå i centrum.

I den andra halvleken fick Steven Gerrard göra 2–1 på ytterligare en straff, till synes tveksamt dömd sedan John Flanagan fällts av utrusande West Ham-målvakten Adrian.