Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet

Födelsedag – då fixade han segern

Övertygade inte, men Leksand vann ändå: ”Ingen bra inställning”

Jon Knuts räddade de tre poängen åt Leksand.   Jon Knuts räddade de tre poängen åt Leksand. Foto: Bildbyrån

Leksand fortsätter klättra i Hockeyallsvenskan. I kväll kom en ny seger för dalmasarna då Pantern besegrades med 5–4 – men det kunde slutat annorlunda.

Leksingarna tappade 3–0 till 4–4 och vore det inte för födelsedagsbarnet Jon Knuts delikata assist till 5–4-målet hade det blivit förlängning i Leksand.

– Vi visar ingen bra inställning i dag, men då är det extra skönt med tre pinnar, säger Jon Knuts efter matchen.

Leksand – som endast lirat en hemmamatch på de senaste åtta matcherna – var rejält sugna att visa upp sig för sin publik i Tegera Arena.

Dalmasarna satte full fart från nedsläpp och redan 01:35 kom första målet då Viktor Amnér gjorde sitt elfte mål för säsongen.

Och det såg ut att bli en bekväm resa då Janos Hari gjorde 2–0. Ändå var man inte nöjda med spelet i hemmalaget.

– Vi kan inte vara nöjda med vår match rent spelmässigt. Jag tycker inte vår inställning är bra, det var en oförtjänt ledning, säger Jon Knuts.

Men känslan växte i den andra perioden att det skulle lösa sig ändå, då Johan Forsberger gjorde 3–0. Då tog "Lillis" Lundh time out för sitt Pantern.

Timeout – Pantern ifatt

Sen vände allt. På tio minuter hade skåningarna hämtat upp 3–0 till 3–3 – bland annat via två mål av målkungen Pontus Netterberg.

– Vi kände det hela tiden att det inte skulle hålla att spela sådär matchen ut, säger Knuts.

De bägge lagen skulle sedan göra var sitt mål till innan dagens huvudperson – födelsedagsbarnet själv klev in i handlingarna.

För med bara två minuter kvar krigade Jon Knuts fram en delikat passning till Tobias Forsberg som kunde sprätta upp pucken i nättaket.

– Jag gjorde min back och lyckades pilla in den till Tobbe. Jätteskönt, sa Jon Knuts efter segern.

Han fortsätter:

– Det kändes som jag, Martin och Tobbe hade något på gång hela tiden. Extra skönt att få knyta ihop säcken med målet.

På annat håll i Dalarna tog Mora sig förbi Timrå igen i jakten på kvalserien. Mora imponerade då laget hemmaslog serietvåan Tingsryd med 3–2.

Tingsryd som tidigare har varit ett riktigt spöke för Mora – smålänningarna hade inför matchen vunnit samtliga tre möten med Mora den här säsongen.

Mora kopplade tidigt grepp om matchen och Tingsryd kom aldrig riktigt nära.

"Vi var bra i första, solida i andra och gjorde det okej i tredje. Vi tog ändå tre poäng som vi verkligen behövde. Vi har ett tufft schema nu men ska försöka att plocka fler poäng", sa Moras tränare Jeremy Colliton efter matchen till Dalarnas tidningar.

Leksands IF Mora IK
Hjalmar Tell
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet