Därför tackar stjärnan Per Hellmyrs nej till VM i Kazan

”Vi har två små pojkar och har precis köpt en stor gård”

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Per Hellmyrs tackar nej till bandy-VM i Kazan.

Bollnässtjärnan föredrar att stanna hemma med familjen.

– Vi har två små pojkar och har precis köpt en stor gård som vi håller på att renovera, säger 27-åringen.

Den definitiva VM-truppen innehöll bara en överraskning och den kan få negativa följder för titelförsvarande Sverige. Per Hellmyrs – en av världens bästa bandyspelare och given högerhalv i landslaget – tackar nämligen nej till bandyfesten i Kazan.

Anledningen är att han vill tillbringa VM-uppehållet med sambon Anna-Karin, sönerna Gabriel, 2, William, 10 månader, och bonusdottern Natalie, 12.

Familjen har dessutom köpt en gård utanför Bollnäs som ska upprustas.

– Det är mycket annat som tar tid och kraft. Det passar inte att jag åker i väg nu. Av familjeskäl måste jag säga i från, säger Per Hellmyrs.

Kommer fortsätta i Blågult

Han har dock inga tankar på att överge landslaget för gott.

– Jag håller inte på att trappa ner och tar nya tag nästa säsong. Det är jättekul att spela i landslaget.

Hur ska det gå i VM utan dig?

– Det återstår att se, men jag tror att de löser det på ett bra sätt. Det finns så många fantastiskt bra spelare i landslaget, säger Hellmyrs.

Återbudet öppnar dörren för Hammarbys högerhalv Robin Sundin, som är den ende VM-debutanten i truppen. Spelarna samlas för ett kortare läger i Edsbyn nästa torsdag. VM spelas den 23-30 januari.

FAKTA

Hela den svenska VM-truppen:

Andreas Bergwall, Tillberga, Anders Svensson, Edsbyn, Olov Englund, Hammarby, Andreas Westh, Bollnäs, Daniel Berlin, Sandviken, Robin Sundin, Hammarby, Hans Andersson, Edsbyn, Stefan Erixon, Hammarby, Linus Pettersson, Sandviken, Daniel Mossberg, Sandviken, Jonas Edling, Edsbyn, Patrik Nilsson, Hammarby, Christoffer Edlund, Sandviken, Daniel Jonsson, Broberg, Daniel Välitalo, Edsbyn, Daniel Andersson, Villa-Lidköping, Johan Esplund, Villa-Lidköping.