Nya arenan ska ge Villa guldet

”Det är målet på sikt”.

SPORTBLADET

Intresset för Villa har växt enormt sedan klubben byggde sin inomhushall. Mest publik i bandyns elitserien så här långt, flest gjorda mål och en andraplats i tabellen. Har Villa alla pusselbitar för att vinna det efterlängtade guldet?

– Det är långt dit. Men det är målet på sikt, säger Villas landslagsman Daniel Andersson.

Av topplagen i elitserien i bandy är det bara Villa som inte vunnit den åtråvärda SM-bucklan. Två finaler är klubbens facit, lite med tanke på att föreningen tagit sig till slutspel 26 säsonger. Bara Sandviken och Västerås har fler slutspel, dessa klubbar har också guld i massor. Någon pusselbit har alltid saknats för Villa.

Säsongen 2008/09 var det nära att Villa tvingades kvala för att fixa nytt kontrakt. Sedan har vinden vänt, rejält.

– Så är det i Lidköping, säger Andersson och skrattar. Himmel eller helvete.

– Det snackas väldigt mycket bandy i stan och nu är det många som har stora förhoppningar, fortsätter han.

Ny hall

Förra säsongen invigde Villa nya hallen i Lidköping och det har lockat tillbaka publiken. Villa toppar publikligan den här säsongen med ett snitt på nästan 3 000 åskådare.

– Kul, man får mycket extra energi. Klubben jobbar också hårt för att arrangemangen ska bli bra och hela föreningen fungerar fint hela vägen ner till ungdomslagen. Vi har en bra blå tråd i verksamheten, berömmer Andersson.

– Samtidigt är det inte så enkelt att man bygger en hall och vinner SM-guld, fortsätter han.

På isen har landslagsmännen Daniel Andersson och Johan Andersson varit de stora namnen i Villa. När motståndarna lyckats plocka bort dessa har Villa tidigare varit enklare byten att besegra.

"Kan göra det oväntade”

Till denna säsong har Villa spetsat anfallet med David Karlsson från Hammarby. Kanske den pusselbit som saknats i Villa. Karlsson har inför onsdagens match mot Västerås gjort 16 mål på sju matcher.

– Vi har haft bra målskyttar tidigare också, men David är viktig. Vi har väl krav på honom att göra 40-50 mål, säger Andersson.

– Skämt åsido. David kan göra starka individuella prestationer. Man måste ha spelare som kan sticka ut och göra det oväntade. Han är också en ledare på isen med sin rutin, fortsätter Andersson.

För att dämpa optimismen i Lidköpingsområdet vill Daniel Andersson helst inte prata om SM-guld, än i alla fall. Han väljer en – med tanke på resultaten så här långt – mer tråkig linje.

– Först måste vi till slutspel. Sen får vi sätta upp nya mål. Tråkigt svar, men så är det.

TT