Startsidan / Sportbladet / Bandy

Inget fungerade för Bollnäs mot Västerås

”Sämsta hemmamatchen på flera år”

Foto: BILDBYRÅN

Bollnäs försvarsgeneral Andreas Westh skakade uppgivet på huvudet sedan Bollnäs förlorat mot Västerås med 2–8.

Elitseriens tätaste försvar sprang plötsligt läck totalt.

– Man kan väl säga att det inte studsade vår väg. Sämsta hemmamatchen på flera år, sade Westh.

Bollnäs har de senaste säsongerna firat stora framgångar, mycket tack vare en väldigt stark defensiv där landslagsliberon Andreas Westh styr och ställer. Men mot Västerås fick inte Westh ordning på vare sig själv eller sina lagkamrater. Bollnäs, som släppt in sex mål på de tre inledande matcherna, mer än dubblade antalet insläppta mål på en match.

– Vi måste rannsaka oss själva, hitta tillbaka till lite ABC. Åka skridskor och sätta passningarna på varandras klubbor, sade Westh och suckade.

Västerås inledde med att sätta två hörnor och övriga två mål i första halvlek kom efter svagt uppträdande av hemmaförsvaret. I andra halvlek blev det nästan värre, sett med hemmaögon. Två av VSK-målen i andra halvlek var självmål. Framåt skapade inte Bollnäs mycket, i anfallsspelet är saknaden efter Per Hellmyrs stor.

"Sämsta hemmamatchen"

– Utan tvekan sämsta hemmamatchen på flera år, summerade Westh.

Västerås tränare Stefan "Lillils" Jonsson var mer uppåt. Västerås behövde en seger efter förlusten senast mot Sirius.

– Vi ville visa att den insatsen inte var okej. Vi har hetare och det var flera spelare som laddade ur rejält, sade Jonsson.

Västerås har till den här säsongen tappat tre riktigt viktiga spelare – Stefan Edberg, Tobias Holmberg och Ted Andersson. Ändå vill många i Västerås se VSK som ett topplag.

"Traditionen är ett ok"

– Traditionen är ett ok för oss. Samtidigt är Västerås alltid Västerås och motståndarna har respekt för oss. Jag tycker att vi ska rankas som femma-sexa i serien. Vi har en tunn trupp men när vi får igång spelet som vi vill är vi bra, fortsatte Jonsson.

Edsbyn, som vann 9–2 borta mot Ljusdal, är nu tvåa i tabellen. Sandviken hamnade i underläge, 0–2, borta mot Sirius men vände och vann med 6–3.

Vänersborg var synnerligen effektivt på fasta situationer, samtliga fyra mål i 4–3-segern mot Gais kom efter hörnor. Broberg vann 7–3 hemma mot Motala som fortfarande är poänglöst. Kungälv vann 2–1 borta mot Vetlanda.

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet