Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season
Startsidan / Sportbladet / Basket

Tuff grupp för Sverige i EM

Blir grannmöte mot Finland

Ryssland, Grekland, Italien, Turkiet och Finland.

Sverige fick en tuff grupp i basket-EM.

– Vi får inte gå ut på planen och vara rädda, säger förbundskaptenen Brad Dean.

I somras kvalade Sverige in till ett mästerskap för första gången på 18 år. Men det kommer, inte helt oväntat, att bli en tuff väg för att ta sig vidare från gruppen i EM.

När lottningen ägde rum på söndagen blev det klart att Sverige ställs mot Ryssland, Grekland, Italien, Finland och Turkiet.

– Vilken grupp hade blivit lätt? Ja, vår grupp är tuff, men det är för att det är en utmaning som vi vill spela EM. Jag vill att vi åker dit och spelar som vi försökt göra så länge jag varit förbundskapten, jag vill att vi utmanar våra motståndare, fysiskt och psykiskt, säger förbundskaptenen Brad Dean till förbundets hemsida.

Ställs mot VM-tvåan

Ryssland tog sig till semifinal i EM senast och nådde lika långt i sommarens OS och Turkiet var tvåa på VM 2010. Störst chans lär Sverige ha mot grannlandet Finnland.

– För oss är det givetvis intressant med Finland. De är ingen stormakt, men de har börjat röra på sig mot Europatoppen och vi vill följa dem i hälarna. Under EM 2013 så får vi se om vi är ikapp eller till och med förbi, säger Dean.

Tre lag från varje grupp går vidare till mellanrundan. EM avgörs i Slovenien 4–22 september.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet