Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Basket

”Ville bevisa att de inte kan hänga med”

Kings blickar mot guld efter gruvlig revansch

Chris Czerapowicz.   Chris Czerapowicz. ARKIVBILD: BILDBYRÅN

Södertälje Kings var ute efter revansch mot Uppsala och tog den på allvar.

Efter elva raka segrar blickar mästarna mot fjärde raka guldet.

– Jag tror inte att vi kommer att förlora en serie mot något lag, säger Christopher Czerapowicz.

Södertälje Kings har bara förlorat två matcher den här säsongen. Den senaste kom mot Uppsala den 12 december och sved rejält. De regerande mästarna blev totalt överkörda och förlorade med hela 49-90.

I returen på hemmaplan var serieledarna ute efter revansch, och de tog den. Kings ledde med 24-10 redan efter den första perioden och drygade ut ledningen till hela 46-18 i paus.

– Vi var väldigt sugna på att spela. Vi har inte spelat på åtta dagar och kom ut starkt. Såklart ville vi ha revansch. Vi ville make a statement, bevisa att de inte kunde hänga med oss. Det är ett bra lag, men vi ville såklart visa det ifall vi kanske möter dem i slutspel i första omgången som det ser ut nu, säger Christopher Czerapowicz.

”Vi ska ha det”

Matchen var avgjord redan i paus och Södertälje vann till slut med 75-56 och tog elfte raka segern.

– Vi spelar väldigt bra försvar. Sen missade Uppsala väldigt många lätta avslut. Det var som ett lock på ringen för dem. Vi kanske hade lite flyt, men det var vårt försvar som avgjorde, säger Czerapowicz.

Vad ska kunna stoppa er från fjärde raka guldet?

– Vad som ska kunna stoppa oss? Förhoppningsvis ingenting. Jag vet inte, jag tror inte att vi kommer att förlora en serie mot något lag.

– Så ingenting. Vi ska ha det.

 

 

I tisdagens andra match var Jämtland på väg mot en skräll mot Borås. Laget hade chansen att avgöra vid ställningen 83-83, men matchen gick till förlängning. Där var Borås för starka och knep segern med 101-93.

Nu ser slutspelståget ut att ha gått på allvar för Jämtland som är sex poäng bakom Uppsala och Malbas. Skånelaget har dock en match mer spelad.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet