Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Karlsson vidare efter rysarmatch

Svensken kvar i Europa Topp 16

Kristian Karlsson skrällde i Europa Top 16-turneringen   Kristian Karlsson skrällde i Europa Top 16-turneringen Foto: TT

Han var lägst rankad i sin grupp.

Men Kristian Karlsson är ändå vidare till kvartsfinal i Europa Topp 16 efter en rysare.

Du kan se söndagens finalspel direkt på Sportbladet.

De 16 högst rankade bordtennisspelarna i Europa gör upp i Topp 16-turneringen i Portugal. Två svenskar, Pär Gerell och Kristian Karlsson, fanns med i turneringen.

Gerell, som är rankad 34 i världen, föll mot vitryssen Vladimir Samsonov, men följde sedan upp med en seger över fransonen Adrien Mattenet med 3-0 i set. I den avgörande matchen mot österikaren Stefan Fegerl blev det dock förlust. 

Svensken vann det första setet klart och hade greppet i det andra, men tappade och förlorade tre raka set och är därmed utslagen.

Slog ut hemmahoppet

I stället är det 44:e rankade Karlsson som är vidare till kvartsfinal. Svensken, som var lägst rankad i sin grupp, besegrade först Robert Gordos med 3-0 i set, men sedan blev det en 0-3 förlust mot Bastian Steger.

Avgörandet blev dramatisk. Karlsson ställdes mot tredjeseedade hemmahoppet Marcos Freitas och kunde till slut vinna med setsiffrorna 11–9, 12–10, 8–11, 11–9. 

Under lördagen spelas kvartsfinaler och placeringsmatcher medan semifinalerna och finalerna går på söndag.

Du kan se söndagens finalspel direkt på Sportbladet, från klockan 12.00.

Pär Gerell Pingis Bordtennis
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet