Ronaldo har fått livsfarlig sjukdom

Krävt 310 människoliv på ett halvår

1 av 26
FOTBOLL

Fotbollslegendaren Ronaldo tvingades i dagarna uppsöka sjukhus för denguefeber.

Sjudomen är i regel godartad men tog 310 människoliv bara i Brasilien under 2011 års första halva.

– Jag fick feber i går kväll, skriver 35-åringen på Twitter där han även lagt upp en bild.

Den här bilden lades ut på twitter strax efter att stjärnan förts till sjukhus.
Den här bilden lades ut på twitter strax efter att stjärnan förts till sjukhus.

Det var under en semesterresa i nordöstra Brasilien som Ronaldo i veckan insjuknade i denguefeber. Sjukdomen sprids via myggor och 35-åringen tvingades uppsöka sjukhus sedan han drabbats av hög feber.

”Förbannade mygga!”

– Förbannade mygga! Tack för all omtanke. Jag håller på att återhämta mig nu. Jag fick feber i går kväll men nu försöker jag komma på benen igen och bli frisk, skriver Ronaldo på Twitter.

Ronaldo skrevs ut från sjukhuset på onsdagen men får fortsatt behandling i sitt hem. Det är i skrivande stund oklart hur allvarligt 35-åringen är drabbad och om han är utom fara.

Bäste målskytt i VM-historien

Sjukdomen har slagit hård mot Brasilien och bara under första halvan av 2011 dog 310 människor i febern, skriver spanska Sport. Det saknas både botemedel och vaccin mot denguefeber som leder till hög feber, huvudvärk, muskelvärk och ledvärk.

Fotbollslegendaren slutade som aktiv i februari 2011 efter en sällan skådad karriär. 35-åringen hyllas av många som en av världens bästa anfallare genom alla tider och vann bland annat två VM-guld för Brasilien där han dessutom är VM-historiens bäste målskytt med 15 mål på 19 matcher under 3 världsmästerskap.