Aftonbladet
Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Fotboll

Spelarna: De är de bästa mittfältarna

Luka Modric, Xabi Alonso, Andrea Pirlo, Xavi och Andres Iniesta är fem av världens 15 bästa mittfältare.   Luka Modric, Xabi Alonso, Andrea Pirlo, Xavi och Andres Iniesta är fem av världens 15 bästa mittfältare. Foto: AP

Fifpro och Fifa har presenterat de 15 mittfältare världens 55 000 professionella spelare anser var årets bästa.

Bland de nominerade återfinns fyra spelare från FC Barcelona men bara en från den Chelsea som vann fjolårets Champions League.

Spelarorganisationen Fifpro utser varje år, sedan 2009 i samarbete med Fifa, årets världslag inom fotbollen. De 55 000 professionella spelare som är knutna till organisationen får välja en målvakt, fyra backar, tre mittfältare och tre anfallare som de anser varit bäst i världen under året.

Tre platser i världslaget

Nu är de 15 bästa mittfältarna presenterade. Barcelona har fyra representanter på listan, Sergio Busquets, Cesc Fabregas, Andres Iniesta och Xavi, samtidigt som det Chelsea som vann Champions League bara har Frank Lampard på listan. Även Eden Hazard är med men spelade förra säsongen för Lille.

De 15 mittfältarna ska nu bli tre som får varsin plats i världslaget Fifa och Fifpro presenterar på Ballon d'Or-galan den 7 januari.

Målvakterna och försvararna har redan presenterats och den 29 november tillkännages de 15 bästa anfallarna.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet