Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-04

Ronaldo sänkte Källströms Lyon

Utbytt.

Utslagen.

Nej, Kim Källströms kväll på Old Trafford blev ingen succé – Lyon är utslaget efter 1–0-förlusten mot United.

Trots att den svenske mittfältaren upplevt en hel del under sin karriär måste kvällen på den klassiska arenan ha känts speciell för Sandviken-grabben; inför storpublik hade han chansen att mäta sig med Sir Alex stjärngäng och visa upp sig i det absoluta finrummet.

Kim Källström startade på Lyons mittfält och var nära att göra ett drömmål i den första halvleken, men United-målvakten Edvin van der Sar lyckades boxa bort kanonskottet från distans.

Kvällen – varken Kims eller Lyons

Kvällen i Manchester blev till slut varken Källströms eller Lyons. Efter 1–1 i det första mötet visad sig Cristiano Ronaldos 1–0-mål i den 41:a minuten bli matchvinnande för United, efter att portugisen överlistat Gregory Coupet.

Tio minuter före slutet försökte Alain Perrin få till en sen förändring och bytte ut Källström mot Fred, men det taktiska draget hjälpte inte.

0–1 – skickar Lyon ut ur Champions League.

1–0 (och sammanlagt 2–1) – skickar United till kvartsfinal.

Efteråt hyllades Ronaldo av Ferguson, målet var portugisens 30:e i tävlingsammanhang den här säsongen – en notering som innebär att han bara är två mål från att matcha George Best klubbrekord från säsongen 1967-68.

– Det är fantastiskt av en ytter att göra det. Självklart så driver han in mot mitten av planen i bland, som han gjorde i kväll. Han har haft en bra säsong och bidragit.

Lyon hade en stor möjlighet att kvittera, men inhopparen Kader Keitas skott efter vackert samarbete med Benzema i den 74:e minuten tog i stolpen.

– Uniteds presspel innebar en stor fara för oss, vi hade svårt med att arbeta bort bollen från vårt eget straffområde och ställa om till anfall, analyserade Alain Perrin.

Ronaldo hyllad – nära Best rekord

Segern var även Uniteds tionde raka hemmaseger i Champions League-sammanhang, en tangering av Juventus tidigare rekord i turneringen.

Helt nöjd var Ferguson inte trots den stora Europa-kvällen

– Vi skulle ha producerat mer av de chanser vi skapade, vi gjorde det svårt för oss själva – men försvarsmässigt var vi bra.