”Vi är besvikna”

Giganternas kamp på San Siro slutade oavgjort.

Men Inter-keepern Julio Cesar såg till att returen på Old Trafford om två veckor blir en helt öppen historia.

– Gör vi mål där så har de ännu mer press på sig, säger Zlatan Ibrahimovic.

Manchester United dominerade den första halvleken ganska rejält, ofta var det Inters Champions League-debutant Rivas som gav bort lägen från sin mittbacksposition. Redan i den femte minuten lät han Ronaldo nå högst på en hörna men målvakten Julio Cesar räddade Inter från fiaskoinledning med en snygg reflexräddning på portugisens tunga nick.

Ronaldo träffade stolpen

Rivas fortsatte att göra bort sig och lät Ryan Giggs komma helt fri efter en knapp halvtimme, dock skulle Giggs ha spelat fri Berbatov i stället för att gå på avslut. Julio Cesar räddade nämligen den här gången också.

Ronaldo hade sen halvlekens bästa chans när han drog en frispark i stolproten, men 0–0 stod sig ända in i paus.

Zlatan hade en tuff halvlek, den svenske superstjärnan straffades av att Inter förlorade mittfältskampen och tvingades kliva ner på vänsterkanten allt som oftast för att få känna på bollen. Ibra hade några fina passningar och var nära att spela fri Adriano vid ett par tillfällen, men bollen gick aldrig hela vägen fram.

Briljant nicktouch av Zlatan

Andra halvleken började med att den misslyckade Rivas fick kliva av till förmån för Ivan Cordoba och Inter så genast mer stabilt ut. Zlatan var inblandad i flera farligheter. Först hoppade han snyggt över bollen i straffområdet, en boll som gick vidare till en fri Adriano som dock inte fick ordning på fötterna.

Zlatan hade också en briljant nicktouch med tio minuter kvar som Cambiasso sånär kunde slå in på bortre stolpen.

– Jag tycker själv att det gick bra. Det var en svår match men jag njöt av att vara ute på planen. Vi kände lite på dom i första, det var lite nervöst, men det släppte i andra halvlek, säger Zlatan Ibarhimov, enligt TT.

– Vi vågade attackera i andra halvlek och vi flyttade upp fler gubbar i anfallet.

”Stor match på Old Trafford”

Matchens bästa läge kom i den 89 minuten. Berbatov hittade inhopparen Wayne Rooney med en magisk passning och det var endast Julio Cesars vakna utrusning som hindrade den engelske landslagsmannen från att näta.

Ronaldo hade det klart tuffare i andra, men fick ändå sista ordet med en frispark på stopptid. Men Julio Cesar kunde plocka ner det tunga skottet utan större problem.

Sir Alex Ferguson fick alltså inte vinna mot José Mourinho den här gången heller, men United har skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge inför returen på Old Trafford om två veckor. Men Zlatan är hoppfull.

– Det blir en stor match på Old Trafford, men returen är helt öppen. Gör vi mål där så har de ännu mer press på sig.

– En otroligt svår match. Vi är besvikna över att inte gjort mål. Men vi ser fram emot returen, det var en rolig match att spela och vi kom tillbaka bra i den andra halvleken. På Old Trafford ska vi se till att spela så från början, säger Javier Zanetti till Viasat.