Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Spelarna eniga: Zlatan ska ha Guldbollen

Sportbladet pratade med landslagsspelarna inför Fotbollsgalan och utdelning av Guldbollen.

De är eniga: Zlatan ska ha priset.

– Det känns som det är avgjort – det blir Zlatan, säger Anders Svensson.

på väg mot sjunde himlen I kväll kan Zlatan vinna Guldbollen för sjunde gången. Det har ingen annan svensk fotbollsspelare gjort. Ingen annan har vunnit sex, fem, fyra eller tre gånger heller.   på väg mot sjunde himlen I kväll kan Zlatan vinna Guldbollen för sjunde gången. Det har ingen annan svensk fotbollsspelare gjort. Ingen annan har vunnit sex, fem, fyra eller tre gånger heller. Foto: Bildbyrån

Guldbollen, som är Aftonbladets och Svenska Fotbollförbundets pris, har delats ut sedan 1946 och i kväll är det återigen dags. Strax före 22.00 kommer Sveriges bästa spelare 2012 få ta emot priset.

De senaste fem åren har Zlatan Ibrahimovic fått Guldbollen och ska man tro hans lagkamrater i landslaget får Paris Saint–Germain–anfallaren återigen ta emot priset.

– Zlatan skulle jag säga. Motiveringen är att han är på en egen nivå, så det är inte så mycket att snacka om, säger Rasmus Elm.

– Det är Zlatan. Han har varit grym i år under sin tid i Milan och nu i PSG har han gjort det jävligt bra. Han får det att se enkelt ut att byta klubb och prestera direkt. Han är den bäste vi har, säger Jiloan Hamad.

Kan få priset för sjunde gången

Förutom fem raka vinster mellan 2007 och 2011 tog Zlatan hem Guldbollen 2005. Med andra ord kan ha få priset för sjunde gången.

– För mig är Zlatan i särklass. Jag tycker att han har varit fantastisk, både i klubblaget och landslaget. Det är inget snack där tycker jag. Kim, Anders och Olof har gjort bra säsonger också. Men Zlatan är i särklass och jag hoppas och tror att han får den, säger Jonas Olsson.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet