Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Tio raka segrar - Rennes behåller platsen i solen

NICE

Det är 15 grader och regnar lätt i Nice men Källström, Isaksson och de andra Rennes-spelarna har tänkt konservera sin plats i solen.

I kväll via mötet med tabelltian Nice och på torsdag via cupsemifinalen mot Olympique Marseille, båda matcherna på bortaplan.

Därför väljer Laszlo Bölöni att inte åka tillbaka till Bretagne utan låter laget stanna på Cote d´Azur mellan matcherna.

Full fart framåt Kim Källström och hans Rennes går fram som en ångvält i franska ligan. Nu väntar Nice, som också har en stark trend.   Full fart framåt Kim Källström och hans Rennes går fram som en ångvält i franska ligan. Nu väntar Nice, som också har en stark trend. Foto: ULF HÖJER

Kim & Co kommer till dagens match med självförtroendet på topp efter åtta raka vinster i ligan, och lägger vi till de båda cupmatcherna under samma tidsrymd (4-1 mot Colmar och i veckan 5-3 mot Montpellier) är vi uppe i tio segrar i rad.

Bölöni blyg

Men man möter faktiskt ett lag med en liknande svit. Nice har nio raka hemmamatcher utan förlust: sju segrar och två oavgjorda.

Förresten finns där en gemensam nämnare mellan de båda sviterna: ligatvåan Bordeaux.

Det var mot Bordeaux som Rennes senast förlorade, 0-2 hemma den 11 februari...

Det var mot Bordeaux som Nice senast förlorade hemma, 0-1 den 5 november...

Rennes tränare Laszlo Bölöni är också klädsamt blyg dan före match:

- Mina spelare är trötta efter den hårda och långa cupmatchen i torsdags. Visst har vi gjort vad vi kan för att återhämta oss, men mot Nice är vi nöjda med en poäng.

Det finns nu också exakta siffror på hur viktiga de

Lasse Sandlin
Lasse Sandlin


svenska spelarna är för Rennes tredjeplats i tabellen.

Ingen spelare har Bölönis förtroende mer än Kim Källström som i ligan spelat 2538 minuter, och - även om han varit skadad ett tag - så är Erik Edman den näst mest använde med 2335 minuter.

Och trots att Andreas Isaksson missat 14 matcher är han ändå åtta på denna lista.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet