Föll ihop och dog när Lampard gjorde mål

1 av 3
FOTBOLL

I går blev Frank Lampard målskytt mot Chelsea.

Samtidigt föll ugandiske fotbollspelaren, tillika Chelsea-supportern, Fahad Musana ihop och dog enligt Goal.

– Musana var en fantastisk försvarare, hängiven till sporten och en fin vän till många, säger lagkamraten Gerald Bagoole.

Chelsea-ikonen Frank Lampard såg i går till att säkra en poäng för nya klubben Manchester City mot sitt gamla lag. Med sin kvittering i den 85:e matchminuten fastställde Lampard slutresultatet 1-1.

I Uganda har målet fått ett tragiskt efterspel. Goal rapporterar i dag om hur den ugandiske fotbollsspelaren Fahad Musana föll ihop och dog efter målet.

Tränade på dagen

Musana spelade för Simba FC i landets högstadivision och var enligt Goal en stor Chelsea-supporter. Och chocken av att se den tidigare Chelsea-spelaren göra mål mot Chelsea kan enligt Goal ha bidragit till hjärtsvikten och andningssvårigheterna.

Musana hade tränat med sitt klubblag tidigare under söndagen.

– Han tränade med oss vid militärbarackerna i Bomba på morgonen och gjorde ett bra pass, säger Simbas huvudtränare Fred Kaboja, märkbart chockad enligt Goal.

”En fin vän”

Gerald Bagoole, lagkamrat med Musana i Simba FC, berättar att Musana inte klagat över någon sjukdom under dagen.

– Vi tränade med honom på söndagsmorgonen och åt lunch tillsammans. När Premier League-matcherna började gick han till en tv-sal för att kolla matchen, berättar Bagoole.

Enligt Goal ska Musana ha varit full av energi och glädje efter att Chelsea tog ledningen i matchen. Men när Lampard kvitterade för City svimmade han och en oro spred sig i salen.

– Musana var en fantastisk försvarare, hängiven till sporten och en fin vän till många, säger Bagoole.

Musana gick bort innan ambulans anlände till platsen. Han blev 24 år gammal.