Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Rankas bland de bästa – i världen

Jättehyllningen – före Ancelotti, Löw och Mourinho

Lagerbäck är före flera stora tränarnamn på listan.   Lagerbäck är före flera stora tränarnamn på listan. Foto: Anna Tärnhuvud och TT

Han vill inte kalla sig själv för hjälte.

Men Lars Lagerbäck rankas högt i världsfotbollen.

”World Soccer Magazine” hyllar honom – som den femte bäste tränaren.

– Alltid trevligt med positiv feedback, säger han till Sportbladet.

Lars Lagerbäck är inte den som tar till överord.

Efter att sensationellt har fört lilla Island till landets första stora mästerskap och hyllats som en hjälte av såväl spelare som experter konstaterade han, lite försiktigt, att:

– Jag vill inte kalla mig hjälte. Det är Martin Luther King, Nelson Mandela och sådana killar – men jag har gjort ett bra jobb. LÄS OCKSÅ Tar ut ’Nordens lag’ – med fem svenskar

Före Ancelotti

Det har han, bevisligen.

När ansedda ”World Soccer Magazine” nu rankar världens bästa tränare för fotbollsåret 2015 hamnar nämligen en 67-årig svensk på den minst sagt smickrande femte platsen, före tunga pjäser som Max Allegri, Diego Simeone, Carlo Ancelotti, Joachim Löw och José Mourinho.

– Det känns bra. Det är alltid trevligare med positiv feedback än motsatsen på nyårsafton, säger Lagerbäck på Sportbladet.

Det är en jury bestående av 100 journalister och experter som gett sina utlåtanden. Högst i topp är Barcelona-tränaren Luis Enrique, som fick totalt 49 röster. Lagerbäck (och hans assisterande Heimir Hallgrimsson) skrapade ihop tre röster.

Zlatan på topp 10

Juryn har även rankat årets bäste spelare.

Topp fyra består – föga förvånande – av Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar och Luis Suárez i fallande ordning och vi noterar även att Zlatan Ibrahimovic slår sig in på en fin åttonde plats.

Lars Lagerbäck Zlatan Ibrahimovic Lionel Messi Cristiano Ronaldo
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet