Aftonbladet
Dagens namn: Hilda, Hildur
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Uppgifter: Kinesisk klubb vill ha Turan

Uppges ha lagt bud på 945 miljoner

Blir Arda Turan nästa storspelare att flytta till Kina?   Blir Arda Turan nästa storspelare att flytta till Kina? Foto: TT

Förra veckan lämnade Jackson Martinez Spanien för Kina.

Nu spekulerar turkisk och kinesisk media att en ny transferbomb kan vara på gång.

Nästa spelare på tur kan bli Barcelonas Arda Turan.

Det blev inte några tunga värvningar mellan de stora europeiska ligorna. Men efter att transferfönstret stängt i Europa small det rejält.

För en knapp vecka sedan kom en riktig bomb – Jackson Martinez lämnade Atlético Madrid för Guangzhou Evergrande. Prislappen blev på cirka 400 miljoner kronor.

Nu uppger turkisk och kinesisk media att en klubb i Kina har ställt in siktet på Arda Turan. Det spekuleras i att klubben till och med ska ha kommit med ett bud till Barcelona. LÄS OCKSÅ Hotet: Att erövra europeisk fotboll

Prislapp strax under en miljard

I somras lämnade Turan Atlético Madrid för spel i Barcelona. Men på grund av ett transferförbud från Fifa fick han inte debutera för ”Barça” förrän januari 2016.

Enligt turkisk och kinesisk media sägs den kinesiska klubben vara redo att betala 100 miljoner euro, det vill säga 945 miljoner kronor, för Turan. Därmed kan han bli den dyraste värvningen någonsin för en kinesisk klubb.

FC Barcelona Arda Turan
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet