Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Värstingen ska knäcka Malmö

Wallace klar för Rangers – kan spela direkt: ”Mognat”

Han har fått böter för olaga vapeninnehav och arresterats för att ha mordhotat en vakt.

För ett par dagar sedan blev Lee Wallace klar för Glasgow Rangers – i morgon kan han knäcka Malmö FF.

– Man får hålla ett extra öga på honom, säger Jiloan Hamad.

23-årige Wallace har gjort fem a-landskamper för Skottland.   23-årige Wallace har gjort fem a-landskamper för Skottland. Foto: AP

För ett par dagar sedan värvade Glasgow Rangers Alejandro Bedoya från Örebro, men det är inte det enda nyförvärvet man presenterade.

Samtidigt gjorde klubben klart med Lee Wallace, 23, som värvades från Hearts för motsvarande drygt 15 miljoner kronor. Till skillnad från Bedoya är Wallace spelklar direkt, vilket innebär att han kan spela matchen mot Malmö FF.

– Jag har mognat och jag är tacksam till alla runt Hearts och jag uppskattar allt de har gjort för mig, sa Wallace när affären var klar.

Laddad luftpistol

Om han har mognat får framtiden utvisa. Men han har sina skäl att tacka klubben.

I augusti 2006, samtidigt som han var en av Hearts mest lovande spelare och med i det skotska juniorlandslaget, åkte Wallace fast för olaga vapeninnehav då han hade burit en laddad luftpistol på stan. Den då 19-årige Wallace fick drygt 15 000 kronor i böter och lämnade en skriftlig ursäkt till Hearts – som förlät honom.

Hotade vakt

Men ett par år senare hamnade han på nytt i blåsväder. Den då 21-årige Wallace, som samma år blev framröstad till årets unga spelare i Hearts, fick tillbringa en natt i arrest sedan han hotat att skjuta vakterna till en nattklubb som inte ville släppa in honom.

Wallace fick denna gång 11 000 kronor i böter för olaga hot och blev portad från alla nattklubbar i Edinburgh i sex månader.

”Det är lite sjukt”

Malmö FF kan få möta Wallace när man gästar Ibrox Stadium i Champions League-kvalet i morgon.

– Det finns såna människor överallt, sen att han spelar fotboll är väl lite synd för att han blir igenkänd för det. Men alla är vi olika, säger

Jiloan Hamad som lär spela högermittfältare i MFF.

Där kan han ställas öga mot öga mot vänsterbacken Lee Wallace.

– Det ska bara bli roligt att möta honom. Men det är klart, det är lite sjukt. Så vi får se hur han är på planen.

LEE WALLACE

Ålder: 23. Position: Vänsterback. Karriär: 2004–2011 Hearts (140 matcher, fem mål), 3 U20-landskamper, 9 U21-landskamper och 5 A-landskamper för Skottland. Övrigt: Åkte dit för olaga vapeninnehav 2006 och olaga hot 2009. Aktuell: Glasgow Rangers senaste nyförvärv. Kan spela i morgondagens Champions League-kvalmatch mot Malmö FF.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet