Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

City värt 1,9 miljarder – Ajax bara 32 miljoner

Niva: Byggt nästan totalt utan pengar

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Manchester City-Ajax 2-2

3-1 på bortaplan och 2-2 på hemmaplan mot miljardbygget Manchester City.

Ajax nya satsning bär frukt i Europa – trots enorma skillnader i satsade miljoner.

– De har byggt laget efter Ajax filosofi och nästan totalt utan pengar, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Manchester City har byggt ett superlag med dyra nyförvärv på sin väg mot förra årets triumf i Premier League. Men i Champions League har laget fortsatt problem.

Efter 2-2 mot Ajax på tisdagen ser City ut att försvinna redan i gruppspelet. Detta efter att även ha förlorat med 1-3 på bortaplan mot holländarna.

”Visat att vi kan stå upp”

– Vi kom med målssättningen att vi skulle försöka ta poäng och det gjorde vi. Jag fick inte spela så mycket men det gör inget. Jag har spelat mycket i de andra matcherna och laget går före, säger svenske inhopparen Tobias Sana i Viasat Fotboll.

– Vi har tagit fyra poäng mot City, det är inte många lag som kan göra det. Vi har visat att vi kan stå upp ännu en gång.

”Går att jobba så”

Mötena visar också en stor skillnad i filosofi. Samtidigt som City byggt sitt lag med svindyra stjärnvärvningar har Ajax tvingats välja en annan väg. Enligt BBC:s genomgång, kompletterad av Sportbladet, var sex av spelarna i tisdagens startelva från Ajax ungdomsled.

– De har byggt laget efter Ajax filosofi och nästan totalt utan pengar. Men det går att jobba så och det går att skaka Manchester City över två matcher, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Komplettera det med tre spelare som kom gratis och bara två köp för totalt 31,7 miljoner kronor så får ni en elva bra nog att hota City. Ett City som betalat motsvarande 1,91 miljarder för de elva spelare som spelade 2-2 mot holländarna.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Intervju med Sana

Se höjdpunkter

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet