Mancini inte rädd för att få sparken

FOTBOLL

Andra raka fiaskot för miljardbygget.

Men Roberto Mancini, 47, är inte rädd för att få sparken.

– Om vi tror att vi kan vinna Champions League efter bara två år är vi galna, säger han.

Mancinis City har bara fått ihop tre poäng.
Mancinis City har bara fått ihop tre poäng.

Det var i praktiken kört för Manchester City efter 2–2 mot Ajax i förra omgången. Seger mot Real Madrid i går var ett måste, men trots en man mer i 20 minuter blev det bara 1–1.

För andra året i rad misslyckas City i gruppspelet och tränaren Roberto ­Mancini får utstå hård kritik.

”Är väldigt besviken”

– Vi hade fem försvarare mot två och ändå gör de mål. När man får en sådan start på matchen är det svårt, men det var inte i kväll vi åkte ur, säger italienaren ­enligt Uefas hemsida och fortsätter:

– Vi tappade det i de första matcherna, i Madrid, mot Dortmund och mot Ajax i Amsterdam. Precis som alla andra är jag väldigt besviken. Men jag hoppas att det här ger oss erfarenhet till nästa år.

I tisdags förlorade Chelsea med 3–0 mot Juventus i Turin. I går morse fick ­tränaren Roberto di Matteo sparken och ersattes av Rafael Benítez.

Men Mancini känner sig lugn på sin post.

– Jag är inte rädd. Varför? För att ­säsongen är lång. Vi hoppas på spel i Europa League, och vi har FA-cupen och ligan, säger han till The Mirror.

”Vi måste bli bättre”

Enligt Mancini behöver City mer tid. Han tycker att det finns fem-sex lag i Europa som är bättre för tillfället.

– Chelsea försökte vinna i tio år och gjorde det inte när de hade sin bästa period med en yngre Drogba, Cole och Lampard. De vann i våras när förmodligen ingen trodde att de kunde vinna. Champions League är märkligt. Vi måste bli bättre och vi behöver tålamod, säger han.