Legendarerna sågar United efter fiaskot

Vet inte att han är i sändning – då kommer sågen

1 av 2
Owen Hargreaves uppfattar inte att han är i sändning, och säger vad han tycker om startelvan.
FOTBOLL

Manchester United är ute ur Champions League.

Bland klubbens legendarer är domen hård:

– United ser ut som ett medelmåttigt lag. Och med ett medelmåttigt lag får man medelmåttiga resultat, säger Paul Scholes.

Manchester United är i gungning efter att Louis van Gaal lidit ännu ett bakslag som United-tränare i går kväll. I och med 2–3-förlusten mot Wolfsburg åker United ut ur gruppspelet i Champions League och får fokusera på Europa League framöver.

I England är tongångarna hårda mot Van Gaals lagbygge. Inte minst bland klubbens legendarer, som även tidigare varit kritiska.

”Chockerande dålig”

BT Sports studio gästades i går kväll av Paul Scholes och Rio Ferdinand. Bägge United-profiler var överens om att det är beklämmande att se dagens United.

– Det känns inte som en katastrof eftersom jag inte är överraskad. Det är ett lag som varit dåligt i nästan alla Champions League-matcher. Och det är i en grupp som är chockerande dålig. Kommer PSV och Wolfsburg att ta sig vidare till kvartsfinal sen? Jag tror att bägge blir utslagna direkt. United ser ut som ett medelmåttigt lag. Och med ett medelmåttigt lag får man medelmåttiga resultat, säger Scholes hos BT Sports.

Vet inte att han är i sändning

Ferdinand menar till och med att Van Gaal byggt ett sämre lag än det han tog över från hånade David Moyes:

– Det är ett sämre lag i dag. Spelarna som Louis van Gaal sålt hade slagit dagens United. Det är pinsamt. Jag var del av en trupp som tvingades in i Europa League och det var pinsamt.

Ett klipp som fått stor spridning i England är också från BT Sports sändning, och involverar den tidigare United-mittfältaren Owen Hargreaves. Han var på plats för att kommentera matchen i Tyskland men var inte medveten om att han var i sändning när han tittade på startelvan och brast ut:

– Hur kan man sätta sin enda Champions League-vinnare på bänken?

Hargreaves refererade till att Van Gaal satt Michael Carrick på bänken.