Söder glöder – i Danmark

Anfallaren ordnade första segern för Esbjerg

Robin Söder
Foto: Arkivbild: TT
Robin Söder
FOTBOLL

Han skeppades iväg i slutet av transferfönstret.

I kväll gjorde Robin Söder succé för Esbjerg.

Med två mål ordnade 23-åringen tre efterlängtade poäng.

– Det känns naturligtvis väldigt bra, säger Söder till Sportbladet.

Det var i U21-landslagets semifinal mot England 2009 som Robin Söder ådrog sig en svår korsbandsskada. Den skadan – och andra bakslag – förstörde flera säsonger för anfallaren.

I fjol fick han dock en bra start på säsongen och levererade nio mål. I allsvenskan 2014 gick det dock segt målmässigt, två fullträffar på 19 matcher, och han skeppades iväg innan fönstret stängde.

– Kul med en ny utmaning och tempomässigt är det här ett steg uppåt, sa han då.

Den nya utmaningen har gjort 23-åringen gott – han gör succé.

– Det känns naturligtvis väldigt bra. Viktigt att få visa upp sig för hemmapubliken. Jag har blivit väl mottagen av alla. Det var säsongens första seger, så det var välbehövligt, säger Söder.

Två mål inom elva minuter

Söder blev mållös i debuten på bortaplan mot serieledaren Midtjylland där han fick spela 45 minuter. Men på söndagskvällen – hemma mot Vestsjælland – blev han stor hjälte.

Söder tryckte in 1-0 i den 34:e minuten.

– Ett turmål. Målvakten tappar bollen framför fötterna på mig så det var bara att sätta dit den, säger anfallaren, som utökade till 2-0 i den 45:e minuten.

– Det var helt okej. Det kom ett inlägg och jag fick bollen ungefär vid straffpunkten. Sedan sköt jag in den till höger om målvakten.

”Kan inte bli så mycket bättre”

Den 23-årige anfallaren byttes ut i den 75:e minuten.

– Allt känns bra här och jag börjar hitta i stan. Nu slipper jag till och med använda GPS:en när jag kör till träningen, haha.

– Vi spelar 4-4-2 och jag går mer i djupled här än vad jag gjorde i Blåvitt. Och vi försöker hålla i bollen mer här. I morgon flyttar jag in i ett hus och min sambo Frida och min son (Sigge,2) kommer hit på torsdag. Det kan inte bli så mycket bättre.

Esbjerg vann med 3-0, Martin Pusic gjorde sista målet.