”Han blir hetaste svensken i PL...”

FOTBOLL

Hallå där Marcus Leifby, reporter och livebloggare på Sportbladet, som har tagit ut Martin Olsson i sitt lag i Premier Manager. Hur tänkte du där?

– Att jag ville ha en svensk med i mitt lag och jag tror att Martin Olsson kan bli vår hetaste spelare i Premier League den här säsongen. Han har precis kritat på ett nytt, fint kontrakt med Blackburn vilket visar att klubben och tränaren Sam Allardyce tror på honom.

Sen har du Frank Lampard som kapten, varför?

– För att Frank Lampard gör väldigt många mål. För många, egentligen. Lampard gjorde 22 mål i ligan förra säsongen. Flest av alla mittfältare. Han vann dessutom assistligan. Poängen lär trilla in och jag är redo att börja räkna dem...

Varför har du tre Birmingham-spelare i laget?

– För att de är ganska billiga och att Birmingham spelar som ett etablerat Premier League-lag. De gjorde en finfin säsong ifjol och är ganska svåra att rå på. Även storlagen har problem, särskilt på St Andrews, där laget är grymt svårslaget.

Men galningen Lee Bowyer?

– Ja... man ska aldrig underskatta vikten av en riktigt bra julfest.

Varför har du inga City-spelare?

– För att de, precis som shejk Mansour bin Zayed Al Nahyan också kommer att inse snart, uträttar för lite sett till hur mycket de kostar.

Till sist, vilka önskar du vinner Premier League?

– Liverpool. För Fernando Torres, Roy Hodgsons, Steven Gerrards, Glenn Hyséns, bröderna Alméns och alla andra Pool-fans skull. Liverpool har aldrig vunnit Premier League och det är 20 år sedan laget vann ligan senast. Det skulle vara stort. Jävligt stort.