Chans till ledning – då bytte City ut anfallarna

Hånades av hemmafansen

FOTBOLL

Manchester City hade chans att gå upp på samma poäng som ärkerivalen och ligaledaren United.

Då bytte managern Roberto Mancini ut båda anfallarna Carlos Tevez och Jo i matchen mot Arsenal.

Toppkampen slutade 0-0 och Mancini hånades av hemmafansen för sin taktik.

– Anfallare vinner matcher men försvarare vinner titlar, säger försvararen Kolo Touré.

Manchester City är på väg att bli en seriös titelutmanare i Premier League. Trots att laget bara var tre poäng bakom ärkerivalen Manchester United har managern Roberto Mancini hela tiden hållit fast vid sin devis.

Målet: topp fyra

– Vi är outsiders. Vårt mål är en plats i Champions League, har Mancini upprepat.

Mot Arsenal visade inte heller italienaren någon större vilja att få med sig alla tre poängen.

– Om vi kommer hit med alla spelare tror jag att det hade blivit en annan match. Men tio poäng på fyra matcher under tio dagar är bra. Jag tycker att det var viktigt att inte förlora den här matchen, säger Mancini.

Manchester City startade med två naturliga anfallare på planen, Jo (på mittfältet) och stjärnan Carlos Tevez. Men efter att Arsenal kontrollerat matchen totalt och träffat virket tre gånger bytte Mancini taktik efter 64 minuter.

Jo fick kliva av och ersattes av renodlade mittfältaren Adam Johnson.

Bortalaget blev mycket riktigt stabilare och klarade att hålla undan Arsenal från de riktigt farliga chanserna. Robin van Persie kom närmast ett mål med ett kanonskott mot krysset men City-målvakten Joe Hart avvärjde med en svettig räddning.

Strax innan full tid brakade sedan Bacary Sagna och Pablo Zabaleta ihop vid sidlinjen. Duon stångades med varandra och fick båda lämna planen med röda kort. Då gav Mancini upp segerchanserna totalt.

Två röda kort

Med tre minuter kvar av tilläggstiden fick även Carlos Tevez lämna planen och ersattes av backen Jerome Boateng. Samtidigt ekade sången ”Tråkiga, tråkiga Manchester City” från Arsenal-fansen.

– Sättet vi dominerade matchen på var väldigt positiv. Jag kände att vi hade flera chanser än vi brukar ha i den här typen av matcher. För mig såg de ut som de var formerade för att inte förlora. De kom hit för att få 0-0, säger Arsenals manager Arsene Wenger.

Matchen slutade 0-0 och det innebar faktiskt att det ändå blev en vinnare. De heter Manchester United som nu rycker ifrån City och Arsenal som fortfarande är tvåa respektive trea i Premier League.

– Anfallare vinner matcher men försvarare vinner titlar. Det var svårt att skapa chanser för Arsenal spelade väldigt bra, men det var bra att vi inte förlorade matchen, säger försvararen Kolo Touré.