”Tror bara att alla tjejer vill ha dem”

Engelske stjärnan sågar landets talanger

FOTBOLL

Efter misslyckande efter misslyckande i de stora mästerskapen sågar Rio Ferdinand nu Englands fotbollstalanger.

Manchester United-stjärnan säger att ynglingarna inte klarar av att hålla fokus på grund av höga löner och spektakulära livsstilar.

– Allt de tänker är ”vilket liv jag har” och sedan får de plötsligt se sig om efter ett nytt, säger Ferdinand till The Sun.

Ferdinand.
Foto: AP
Ferdinand.

Redan i unga år börjar de engelska fotbollstalangerna att tjäna stora pengar på sin kunskap. I konkurrensen mellan klubbarna har lönerna trissats upp till fantasinivåer, vilket enligt stjärnan Rio Ferdinand skadar fotbollen.

Kan inte hantera uppmärksamheten

– Många som får sitt första kontrakt tänker att ”nu har jag 2 000 pund (22 500 kronor) i veckan. Nu har jag det ordnat för resten av karriären”, säger Ferdinand.

31-åringen har själv sett flera talanger komma och gå i Manchester United. Många klarar inte av uppmärksamheten och pressen som den plötsliga berömmelsen medför.

Debatten har fått fart efter regeländringar och andra åtgärder från Premier League för att öka det engelska landslagets konkurrenskraft.

”Blir injudna till nattklubbar”

– De tänker att eftersom de spelat en match för förstalaget vill alla tjejer vara med dem, de blir inbjudna nattklubbar, kan köpa sig en ny bil och en ny lägenhet. De klarar inte att se bortom allt det. Allt de tänker är ”vilket liv jag har” och sedan får de plötsligt se sig om efter ett nytt.

– Själv skrev jag på tre kontrakt från att jag var 17 till 18 år och satte hela tiden upp nya mål.