Barça fick tips om Bale för tre år sedan

”Talade med sportchefen”

FOTBOLL

Gareth Bale är en av Europas hetaste fotbollsspelare och värderas efter höstens succé till 460 miljoner kronor.

Nu säger Wales före detta förbundskapten John Toshack att han tipsade Barcelona om Bale redan för tre år sedan men att spanjorerna inte såg samma potential.

– Jag talade med Txiki Begiristain (sportchef i Barcelona) och sade att vi hade en väldigt intressant spelare, säger Toshack till radiostationen Cadena COPE, skriver Sunday Express.

Foto: AP

Gareth Bale gjorde landslagsdebut för Wales redan som 16-åring under förbundskapten John Toshack. Tottenham fick sedan upp ögonen för talangen vid 18-års ålder och köpte Bale för motsvarande 56 miljoner kronor.

Men nu säger Toshack att det hade kunnat bli Barcelona för Bale. Förbundskaptenen lämnade ett personligt tips till den spanska storklubben som dock inte nappade på talangen.

Köptes för 56 miljoner

– Jag talade med Txiki Begiristain (sportchef i Barcelona) och sade att vi hade en väldigt intressant spelare vars framsteg följdes med stort intresse, säger Toshack till radiostationen Cadena COPE, skriver Sunday Express.

I år har Gareth Bale fått sitt stora genombrott och dominerat stort för sitt Tottenham. Prislappen har samtidigt stigit från de 56 miljoner Spurs betalade 2007 till 460 miljoner.