Anfallaren avslöjar: Jag knockade Sir Alex

Sänkte legendaren efter match

FOTBOLL

I dag skulle inte många våga ge sig på hetlevrade Sir Alex Ferguson.

Men för 25 år sedan fick tränaren ta räkning efter en pärla från anfallaren Frank McDougall.

Det avslöjar McDougall i sin självbiografi.

– Jag träffade honom på sidan av ansiktet och han föll som en fura, säger anfallaren.

Frank McDougall och Sir Alex Ferguson
Frank McDougall och Sir Alex FergusonFoto: GETTY & AP

Sir Alex Ferguson är berömd för att möta uppkäftiga spelare med svavelosande utskällningar. En gång spräckte han superstjärnan David Beckhams ögonbryn med ett välriktat projektil i form av en fotbollsko.

Men för 25 år sedan var Sir Alex Ferguson en ung tränare på som var på väg att göra sig ett stort namn i skotska Aberdeen.

I klubben fanns även de tuffe anfallaren Frank McDougall. Han hade sagt att han var redo att spela en cupmatch 1985, trots att han fortfarande var skadad.

Ferguson blev rasande

Ferguson blev rasande och bytte ut honom efter bara ett par minuter.

Dagen därpå skulle laget träna och Ferguson gick till attack.

McDougall svarade med en klocka som sänkte tränaren, avslöjar han i sin själbiografi 'McDou-GOAL! The Frank McDougall Story'

”Det tog bara ett par sekunder, sen var han på mig. Det var inte möjligt att komma närmare. Jag hade stor respekt för Fergie men jag hade lärt mig för länge sedan, att i såna här situationer slår du först och ställer frågor senare.”

”Han föll som en fura”

”Mitt enda problem var att jag inte var på de tuffa gatorna i Glasgow där jag växt upp. Jag var på jobbet och det var chefen som skällde ut mig. Men han hade tappat det totalt och jag tänkte inte vänta för att se vad han tänkte göra. Jag slog till. Det var långt från ett knockout-slag, mer en halvmesyr. Jag träffade honom på sidan av ansiktet och han föll som en fura.”

”Jag tittade på min hand och sen på chefen. Det var som om han föll i slow motion. Men han studsade rätt upp som om han hoppade på trampolin och började skrika för full hals.”

”Han tittade på en av våra tränare, Teddy Scott, men skrek på mig. 'Dra åt h.....e McDougall, dra tillbaka till Glasgow'. Sen sa han till Teddy, 'Ta honom här ifrån, han är slut'.”

Men anfallaren och tränaren försonades. Efter att McDougall bett om ursäkt fick han tillbaks sin plats i laget.

McDougall hann med att göra 104 mål på 207 matcher i Clydebank, St Mirren och Aberdeen innan han tvingades lägga av, bara 29 år gammal, på grund av en ryggskada 1987.