Benítez: Vore en dröm att träna Liverpool igen

Sparkade Interbossen smider nya planer

Rafael Benitez.
Rafael Benitez.
FOTBOLL

Rafael Benítez, 50, vill tillbaka till Liverpool.

Efter att ha fått sparken från Anfield i somras, och nu också gått samma öde till mötes i Inter, hoppas han på en comeback i laget han tränade i sex år.

– Det vore en dröm, säger spanjoren.

I går uttryckte José Mourinho sin förkärlek till England och Premier League.

Nu gör den sparkade Interbossen Rafael Benítez samma sak.

Den före detta Liverpoolmanagern vill tillbaka till den brittiska västkusten.

– Jag är väldigt stolt över att ha varit tränare för Liverpool och skulle gärna komma tillbaka i framtiden, säger han enligt Sky Sports.

– Det vore en dröm. Jag skulle bli överlycklig.

Dalglish kan bli kvar

Frågan är dock om Liverpool vill ha tillbaka Benítez.

Just nu sitter ”The Kop”-legendaren Kenny Dalglish på managerposten – efter ha efterträtt spanjorens efterträdare, Roy Hodgson – och skriverierna i engelsk press tyder på att skotten kommer att erbjudas jobbet på permanent basis.

Benítez coachade Liverpool i sex år och förde klubben till Champions League-titeln under sin första säsong i klubben.

Men i takt med allt skralare resultat och misslyckade spelarvärvningar, fick 50-åringen utstå mer och mer kritik och sparkades till slut i somras efter en blygsam sjundeplats i Premier League.

”Man vet aldrig...”

– Jag vet inte när en förfrågan skulle kunnas dyka upp, eftersom Kenny (Dalglish) gör så bra i från sig. Men i framtiden vet man aldrig vad som händer, säger Benítez – som även öppnar för andra klubbar i England, så länge de inte heter Everton eller Manchester United.

– Liverpoolfansen vet vilka lag jag inte skulle kunna tänka mig att gå till, men jag tror knappast att de klubbarna erbjuder mig något jobb heller.