Landslagsmeriterad duo värvas av Svennis

”Vi ska upp i Premier League”

Masilela och Ball - Svennis två nyförvärv.
Foto: AP
Masilela och Ball - Svennis två nyförvärv.
FOTBOLL

Två nya spelare ska förstärka Sven-Göran Erikssons Leicester i jakten på Premier league.

Landslagsmeriterade Tsepo Masilela och Michael Ball är med på träningslägret i Sverige.

– Vi ska upp i Premier league, säger "Svennis".

Leicester slipar formen i Sverige. På tisdag står Sirius för motståndet i Uppsala. För det engelska Championship-lagets svenske tränare Sven-Göran Eriksson är det bara en sak som gäller den kommande säsongen: Laget ska upp i Premier league.

– Jag tror att vi gör det. Vi har ett bättre lag i år, även om vi inte är färdiga med värvningarna än. Jag hoppas att det kommer in två, tre spelare till, säger han.

Haft honom i City

Spelarna han talar om är Sydafrikas landslagsförsvarare Tsepo Masilela som kommer att lånas in från israeliska Maccabi Haifa och vänsterbacken Michael Ball.

– Jag har haft Michael Ball i Manchester City. Han har varit skadad i ett och ett halvt år och har ingen klubb. Så jag har bjudit in honom för hela försäsongsträningen. Så här långt har han gjort allt och fortsätter han med det så kommer vi att erbjuda honom ett kontrakt och det är förmodligen det bästa köpet som vi gör i så fall, säger "Svennis".

Nöjd med värvningen

TT: Masilela då?

– Det är en försvarsspelare. Han kom hit i dag för att göra en läkarundersökning, så fråga mig om det i morgon så vet jag bättre.

TT: Är han en bra värvning?

– Tveklöst, ja.

Andréas Sundberg/TT