Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Rafael Benitez första värvning

Zenden i Sunderland   Zenden i Sunderland Foto: AP

På onsdagen tog Rafael Benitez över Chelsea.

Här är 52–åringens första värvning: Boudewijn Zenden.

Chelsea bytte manager under onsdagen. På morgonen sparkade klubben Roberto Di Matteo och på kvällen ersatte de honom med Rafael Benitez.

Nu uppger holländska Voetbal International att den 52–årige spanjoren har gjort sin första värvning. Benitez plockar in förre Chelsea–spelaren Boudewijn Zenden som assisterande manager.

– Han kontaktades under onsdagen av Benitez och är nu på flyget, säger Boudewijns pappa, tillika agent, Pierre Zenden till Voetbal International.

– Han har ringt Benitez flera gånger sedan i går. Jag antar att han kommer att vara med på träningen den här eftermiddagen, tillsammans med managern. Jag antar att han kommer att vara kvar hela säsongen, precis som Benitez.

Första tränarjobbet efter karriären

Zenden lirade för Chelsea mellan 2001–2004 och 2005 värvades han till Liverpool av Benitez. Det är första gången som 36–årige Zenden, som avslutade karriären efter i Sunderland 2011, kommer att ha ett tränarjobb.

Det är känt att Chelseas fans avskyr Rafael Benitez. Frågan är vad supportrarna anser om Zenden som 2011 firade ett mål, som Asamoah Gyan hade gjort, mot Londonklubben på det här sättet.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet