Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Kaos när fansen pressade MK Dons

För tio år sedan blev de svikna av klubben.

I dag var AFC Wimbledon nära en revansch.

Men ett sent klackmål gav MK Dons 2–1 och avancemang i FA–cupen.

I England har matchen kallats den viktigaste matchen i FA–cupen genom alla tider – nya klubben Milton Keynes Dons mot fansens klubb AFC Wimbledon.

2002 tog Wimbledons ägare beslutet att flytta klubben till Milton Keynes. Det gjorde klubbens supportrar rasande och de valde att starta en egen klubb under namnet AFC Wimbledon.

I eftermiddag – tio år senare – möttes MK Dons och Wimbledon för första gången.

Det blev ett känslomässigt möte där AFC Wimbledon, till vardags bottenlag i League Two, såg ut att greja ett omspel. Men efter en sen hörna och ett klackmål från Jon Otsemobor kunde MK Dons, topplag i League One, vinna med 2–1.

Fansen firade på planen

Hemmalaget ägde det mesta av bollen genom hela matchen, trots det skapade laget få målchanser. Men strax före halvtid kom bomben.

Stephen Gleeson fick bollen i mitten på offensiv planhalva, några meter från straffområdet, och drog till bollen med högerfoten. Den satt perfekt krysset bakom 42–årige målvakten Neil Sullivan.

En kvart in i andra halvlek stack dock AFC Wimbledon upp och lyckades kvittera efter en nick från Jack Midson och jublet visste inga gränser. AFC:s supportrar skrek högt av gläjde, tog sig in på planen, kastade sig ned på gräset och fira med spelarna.

AFC:s spelare fick lugna ned fansen så att de kunde ställa sig på läktaren igen.

AFC fick ett gratisläge

Trots att det sedan var MK Dons som hade det mesta av bollen var det AFC som fick ett kanonläge att avgöra.

Efter slarv i hemmalagets försvar fick Steven Gregory ett gratisläge, men hans avslut räddades av målvakten David Martin.

På stopptid kom avgörandet.

Efter en hörna hamnade bollen utanför straffområdet och en spelare i MK Dons drog iväg ett skott. Otsemobor satte upp klacken för att styra bollen och det blev ett perfekt avslut som lurade Sullivan och gav hemmalagets segern med 2-1.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet