Aftonbladet
Dagens namn: Viola
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Jobbig cup-repris för Newcastle

Utslagna mot Brighton – igen

Brighton vidare till fjärde omgången i Fa-cupen.   Brighton vidare till fjärde omgången i Fa-cupen. Foto: AP

Förra året slog Championship-laget Brighton överraskande ut Newcastle ur FA cupen.

I dag gjorde de om bragden och besegrade Europa League-laget med 2–0.

Förra säsongen såg Newcastle länge ut att kunna utmana i Premier League-toppen och hamnade till slut på överraskande femte plats.

Den här säsongen har det gått desto sämre och laget parkerar för närvarande på 15:e plats i ligan.

Det må vara två vitt skilda säsonger men resultatet i FA cupen är detsamma – Newcastle åkte i dag ut mot Brighton, igen, efter att ha managern Alan Pardew valt en något b-betonad startelva.

Reprisen

Förra året vann Brighton med 1-0, efter att ett skott styrts på försvararen Mike Williamson och över Tim Krul i Newcastle-målet.

I dagens match skulle resultatet dubblas. Efter att spanjoren Andrea Orlandi gett Brighton ledningen drog Shola Ameobi på sig sitt andra gula kort för matchen och visades ut, varpå Will Hoskins kunde avgöra för hemmalaget i slutminuterna när han satte 2-0.

För Brighton tog det i fjol stopp i femte rundan, då Liverpool körde över skrällgänget med 6-1.

Newcastle har inte vunnit på bortaplan i FA cupen sedan 2006.

Favoriternas dag

FA cupen är välkänd för de många skrällarna som den har bjudit på genom åren, men i dag var det få som kunde rubba favoriterna.

Tottenham slog komfortabelt Coventry med 3-0, Manchester City besegrade Watford med 3-0 och Chelsea krossade Southampton med 5-1.

Aston Villa, Fulham, Wigan och Queens Park Rangers var länge illa ute mot sina motståndare, men sena mål säkrade i de matcherna ett oavgjort resultat och ett omspel väntar nu för Premier League-klubbarna.

Längre ner i ligasystemet återfinns dock två riktiga skrällar: Macclesfield och Luton Town, båda i femtedivisionen, besegrade Championship-lagen Cardiff respektive Wolverhampton.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet