Kaoset i United

RvP protesterar, Chicharito påstås slå tillbaka – och tidningarna slåss om sanningen

FOTBOLL

0-2-förlusten mot Olympiakos har startat ett kaos kring Manchester United.

Robin van Persie protesterar nu offentligt, Javier Hernandez påstås slå tillbaka och de engelska tidningarna slåss i spekulationerna kring när David Moyes kommer sparkas.

Regerande mästaren Manchester United ligger bara på sjätte plats i Premier League och hela vintern har missnöjet pyrt kring nye managern David Moyes. Nu är det på god väg att koka över.

”Vi är usla”

Efter 0–2-förlusten mot Olympiakos beskrev Robin van Persie själv sitt missnöje med spelsättet och lagkamraterna.

– När jag ser det blir det svårt för mig att också använda de ytorna, vilket tvingar mig att anpassa mina löpningar baserat på var mina medspelare befinner sig. Och tyvärr, spelar de ofta i mina zoner. Vilket jag tycker är synd, sa van Persie enligt The Guardian.

På torsdagsmorgonen var det anfallskollegan Javier Hernandez som tog bladet från munnen. På sin Instagram har mexikanen publicerat ett foto där han firar ett mål tillsammans med Patrice Evra med bildtexten: ”Utan dina lagkamrater är du ingenting inom fotbollen. Var alltid tacksam”. Ett uttalande som många tolkat som ett direkt svar på van Persies kritik.

Holländaren valde i sin tur att på torsdagen återigen rida ut.

– Vi är usla. Vi är på en usel position i ligan, ute ur cuperna och det här (Champions League) ser också svårt ut nu. Vi är väldigt besvikna. Det är en tuff säsong, säger van Persie.

Tatuerat in ”Moyes out!”

Den som är under störst press är managern David Moyes. 50-åringen ersatte legendaren Sir Alex Ferguson i somras men de brittiska tidningarna slåss nu om att spekulera i när han kommer få sparken.

”Moyes har ett till transferfönster på sig att rädda sitt jobb”, skriver Daily Express.

”Den avgörande dagen i mars”, skriver The Sun.

”Moyes har fortfarande förtroendet men han börjar att förlora det”, skriver The Mirror.

”Han sitter säker just nu men United kräver snabba resultat”, skriver Daily Mail.

”Moyes kommer inte att sparkas!”, slår Daily Star fast.

Vad vissa fans tycker är i alla fall solklart. Enligt The Mirror har en supporter tatuerat in texten ”Moyes out!” på ryggen.