Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Behöver inte sälja våra bästa spelare”

Foto: TT

Arsenal har vid flera tillfällen sålt nyckelspelare till titelutmanare.

Men nu är det slut på det.

– Vi behöver inte sälja våra bästa spelare längre, säger managern Arsene Wenger enligt Telegraph.

Det har hänt flera gånger – Arsenal har bland andra sålt Samir Nasri, Emmanuel Adebayor och Gael Clichy till Manchester City – och Robin van Persie till Manchester United.

Brittiska tidningar uppger att Manchester City vill värva Jack Wilshere i sommar. Men enligt managern Arsene Wenger kan man glömma den övergången.

– Vi är inte i en situation där vi behöver sälja våra bästa spelare, säger fransmannen.

I helgen väntar Burnley på bortaplan. Då kan det bli en plats i truppen för Jack Wilshere och Abou Diaby, som inte har spelat mer än 16 minuter i Premier League de senaste två säsongerna.

”Det är väldigt frustrerande”

– Alla spelare kan få en avgörande roll i slutet på en säsong, även Jack. Det är väldigt frustrerande för alla spelare som inte kan vara med på planen. Abou Diaby har varit borta i ett år, Theo Walcott var borta ett år. Det är svåra fall, Wilshere har spelat matcher den här säsongen, han har spelat en hel del. Han har varit borta, men inte lika länge som Walcott och Diaby, säger Wenger till Telegraph.

– Diaby, Arteta och Wilshere klarade sig bra under matchen i tisdags (U21). De mådde bra fysiskt och bör alla vara tillgängliga under resten av säsongen.

Theo Walcott Samir Nasri Emmanuel Adebayor Manchester City Robin van Persie Manchester United Arsenal FC Arsène Wenger
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet