”Ibrahimovic är helt enkelt monstruöst bra”

Hyllas i italienska tidningar i dag: ”Men bara Ibra räcker inte”

FOTBOLL

MILANO. Omdömet bäst på plan och höga, höga betyg.

Det får Zlatan Ibrahimovic i dag i flera av de italienska tidningarna.

Men man konstaterar också i rubrikerna att:

”Bara Ibra räcker inte”.

En 8 i betyg, i princip maxbetyg eftersom högre än så sällan delas ut. Det är Gazzetta dello Sports omdöme om Zlatan Ibrahimovic i dag.

Italiens största sporttidning skriver att ”Ibra spelar i princip på egen hand”. Tidningen skriver också att ”svenskens stora jobb räcker inte – andra oavgjorda i rad”. Man tar även upp Zlatans vackra mål med rubriken ”27 metri”, 27 meter, avståndet som han satte bollen på.

I Corriere della Sera får Zlatan höga 7,5 i betyg och av Tuttosport 7 medan La Repubblica och Corriere dello Sport ger honom 6,5.

Låga betyg för Pato

Han får viss kritik för matchinledningen och några missade lägen.

Men överlag är det hyllningar, flera tidningar utser Zlatan till bäst på planen och samtliga har rubriker på temat ”Bara Ibra räcker inte” och ”Vilken Ibra – sen stopp”.

Det bristande samspelet mellan Pato och Zlatan, som även Sportbladet skriver om i dag, tas också upp. Pato får låga betyg som 4,5 i Tuttosport.

Då Sportbladet i natt flög hem med Milan till Milano var tränare Allegri tydligt tagen av matchens utgång. I dag får han också låga omdömen medan Lecces tränare Gigi De Canio hyllas för sin taktik.

FAKTA

Zlatans betyg i dag i Italiens fem största tidningar

De italienska betygen går från 1–10 inklusive halvsteg. Det är mycket ovanligt att någon får högre än 8 eller lägre än 4.

Gazzetta dello Sport 8

”Helt enkelt monstruöst bra. Och inte bara för målfrekvensen. Han spelar i princip på egen hand”.

Corriere dello Sport 6,5

”För självisk i början av matchen. Han och Patos samspel är blekt. Ett otroligt skott som tar bort 0–0. Nu har han gjort elva mål i ligan och fyra i Champions. Men han missar också två målchanser”.

Tuttosport 7

”Led inledningsvis. Men det är han som skapar Milans farligaste läge i första halvlek. För att inte tala om hans mål, en galenskap till skapelse”.

Corriere della Sera 7,5

”Hade det svårt inledningsvis, i förståelsen mellan honom och Pato. Han växte mot slutet av första halvlek och åstadkom ett magiskt mål som verkade räcka. Efter 1–1 söker han i ilska målet men Rosati räddar”.

La Repubblica 6,5

”Han skapar utrymme för lagkamraterna med sina bollbehandling och sitt sätt att dra till sig markering som en supermagnet för att sen skaka av sig den. Han missar flera chanser men gör sitt elfte ligamål”.