Inzaghi hyllas i Italien – blandat om Zlatan

Godkända betyg
för Ibrahimovic

Foto: getty images
FOTBOLL

MILANO. En del hårda omdömen för de två missade målchanserna. Men också beröm för att han var med och vände matchen.

Så lyder omdömena om Zlatan i dag i de italienska tidningarna.

Vem som stjäl rubrikerna?

En 37-åring med kuslig målkänsla.

Godkänd eller till och med godkänd med plus i kanten. Så kan man sammanfatta Zlatans betyg i Italiens största tidningar i dag.

Högst betyg får han i Corriere della Sera och Repubblica, Italiens största dagstidningar som båda ger honom 6 vilket är ett bra betyg. Den italienska betygen går mellan 1 och 10 men i pratiken sätter man ytterst sällan betyg lägre än 4 och högre än 8, om det inte är en ytterst bra insats.

6 är alltså ett bra betyg.

Inzaghi får höga betyg

Av Italiens största sporttidning Gazzetta dello Sport får han 5,5. Sportbladet talade i natt med tidningens Milan-chef Alessandra Bocci.

– Jag kunde gett honom 6 också men det var ju att han missade två målchanser som drog ner det lite.

Lägst får Zlatan av Tuttosport: 4,5.

Målkungen Pippo Inzaghi – som hyllas överallt efter sina två mål – får höga 8 av Gazzetta dello Sport och Tuttosport av Corriere dello Sport till och med mycket, mycket höga 9.

FAKTA

Så skriver tidningarna om Zlatan

Gazzetta dello Sport 5,5

Han hade sagt att han inte skulle missa mer. Men i stället sumpar han två målchanser och kommer för sent ibland in i lägen där han behövs. Men han gör så att han delvis blir förlåten med sin assist till Inzaghi, lagkamraten som han stödjer.

Corriere dello Sport 4,5

Hans två missar vid de två frilägena är otroliga. Hans nerver spelar honom ett spratt sen och han blir varnad. Sen återuppstår han plötsligt och står för assisten till Inzaghis första mål.

Tutto Sport 5,5

Han visar ingen glänsande avgörande förmåga. På Inzaghis mål där han får bort Casillas återvänder den verklige Ibra.

Corriere della Sera 6

Han blir tagen av att felaktigt bli avblåst för en offside i början och gör därefter två stora missar, ensam med Casillas. På den första chansen är det målvakten som agerar bra, på den andra är Zlatans lobb för snedriktad. Lite för tam (men ändå varnad). Men till sist är det han som är avgörande med då Milan kvitterar.

La Repubblica 6

Han lyckades komma tillbaka. Han missade två målchanser men det är han som bäddar för Milans matchvändning.

Fotnot: Den italienska betygsskalan går från 1–10 med 1 som lägst och 10 som högst. I praktiken används dock nästan bara 4–8 och då är 4 mycket lågt och 8 väldigt högt.