”Ibrahimovic gör ett otroligt mål”

Zlatan hyllas efter
sitt dunderskott

1/15
FOTBOLL

MILANO. Bäst på planen – igen. I en ännu en match får Zlatan höga betyg och utses till bäste spelare.

– Ibra gör ett otroligt mål, säger lagkamraten Gattuso.

Åter en gång får Zlatan omdömet ”bäste spelaren” av Gazzetta dello Sport, Italiens största sporttidning. Sportbladet tog i natt del av Gazzettans betyg på förhand och Zlatan får i dag mycket höga 7,5 av 10.

I praktiken sätts nästan aldrig högre betyg än 8.

”Än en gång överbevisar han dem som trott att han var vid sin karriärs solnedgång”, skriver tidningen.

Zlatan har av Gazzetta dello Sport i fyra av sina fem senaste ligamatcher fått omdömet ”bäst”.

Debut mot Brescia

Nu mot Brescia, samt mot Fiorentina och Inter har betyget också blivit 7,5. Mot Palermo 6,5 och även där alltså omdömet ”bäste spelaren”.

– Han är helt avgörande för oss, säger lagkamraten Gennaro Gattuso.

Zlatan inledde sin italienska karriär med mål mot just Brescia, i debuten för Juventus, i september 2004.

I går kväll var det dags igen.

Brescias försvarare var som stenstoder när Zlatan lekte med dem och sen från närmast stillastående smällde in sitt mål. Ett mål som liknande den kanon han stänkte in mot Ungern i VM-kvalet 2005.

– Ibrahimovic är otrolig. Milan är känt för att lite elegant och förfinat medan Zlatan, han är en urkraft, sa Milan-experten och den kände tv-journalisten Carlo Pellegatti sent i går kväll till Sportbladet.

Pratade inte

Förutom sitt eget mål spelade Zlatan också fram till Milans tidiga ledningsmål genom Boateng.

Själv pratade inte Ibrahimovic med några medier i går kväll utan hade bråttom i väg från San Siro men var avgjort på bra humör – underligt vore det annars.

FAKTA

Andra Zlatanbomber

Ungern–Sverige 0–1, VM-kval 2005

Det var det var 0–0, det var minut 90 och det var blågul ångest när nummer tio fick bollen i utkanten av straffområdet. Med en vrickning åt höger och ett skott så hårt att Gabor Kiraly duckade ordnade Zlatan segern... och så låg vägen till Tysklands-VM öppen.

Inter–Fenerbache 3–0, Champions League 2007

Ibrahimovic tog emot till höger om straffpunkten, lade bollen till rätta och dröjde ett ögonblick innan han med full kraft dängde upp den i närmsta krysset. Så enkelt, så självklart. Brassebacken Roberto Carlos, som skulle markera svensken, agerade statist.

Palermo–Inter 0–2, Serie A, 2007

I början av andra halvlek böjde Zlatan in ett långskott men uppvisningen tog inte slut där. En dryg kvart senare tog han en frispark strax utanför straffområdet. Skottet gick mitt på mål men bollen gick i 124 km/h. Palermos målvakt hann inte ens reagera.

Barcelona–Zaragoza 6–1, 2009

Det smällde några gånger i Spanien också. Det hårdaste målskottet där torde vara frisparken som gav 2–0 mot Zaragoza, där nyförvärvet drog till från 30 meter. Bortalagets målvakt Juan Pablo Carrizo var på bollen men lyckades bara styra upp den i nättaket.