Fystränaren: Zlatan är monstruöst stark

Milan kör stenhård fys- träning på Dubais stränder

1/18
FOTBOLL

Här jagar Zlatan och de andra Milan-spelarna trippel-formen – på Dubais stränder.

Stenhård fysträning i sanden ska få Milan i toppform till vårens jakt på tre titlar.

– Ibra svarar mycket bra på träningen, säger Milans fysträningschef Daniele Tognaccini till Sportbladet.

En veckas julledighet. Sen kallade åter plikten på Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater i Milan. Laget kör nu en hård träningsvecka i Dubai. En vecka då allt handlar om att maximera formen.

– Det är riktigt tuff träning som gäller. Samtidigt är det förstås en avvägning, spelarna får inte vara nertränade när ligan börjar, men vi har koll, säger Daniele Tognaccini.

Satsar extra på sand

Sportbladet fick i går kväll en intervju med chefen för Milans fysträning. Han berättade att man i år satsar extra mycket på träning i sand.

– Det är riktigt krävande fysträning, det vet alla som testat det. Och därför ger det mycket bra resultat, säger Tognaccini.

Zlatan ger enligt fysträningschefen allt i sanden.

– Det var första gången för honom som han körde den här träningen med oss och han reagerade mycket bra på den. Jag pratade med Ibra i eftermiddags och han sa att det kändes bra i kroppen.

Hur är Zlatans form överlag, är han fräsch?

– Den är bra, mycket bra.

Alla spelarna är duktiga på att sköta sig även under ledigheterna, de är sådana proffs.

Enligt Tognaccini kommer Milan att köra träning i sanden i stort sett varje dag under resten av lägret i Dubai.

”Kör rikigt hårt”

– Vi ser att det ger så bra resultat. Över huvud taget kör vi som sagt riktigt hård fysträning nu.

Laget tränar två gånger varje dag, på morgonen individanpassad fysträning och på eftermiddagarna med boll.

– Vi har kört en rad fystester också, för att se var spelarna ligger nu efter halva säsongen och ledigheten, säger Daniele Tognaccini.

”I en klass för sig”

Han har tidigare i en intervju med Sportbladet berättat att Zlatan är den spelare som har bäst resultat på fystesten under de 13 år Tognaccini hållit i dessa i Milan.

– Ibrahimovic är monstruöst stark och det är samma sak nu, på de tester vi gör här i Dubai, hans resultat är i en klass för sig, säger Daniele Tognaccini.

Han säger att träningsförhållandena är utmärkta, långt bättre än i kalla Milano i nord-Italien.

– Vi har 25, 26 grader varmt. Det är perfekt, inte för varmt, utan lagom.

Spelarna trivs väldigt bra, det här ger oss en optimal uppladdning, säger Daniele Tognaccini.

FAKTA

Milans vecka i Dubai

27 december

Ankomst till Dubai.

28 december–1 januari

Träning två gånger om dagen.

Individanpassad fys­träning på förmiddagspasset. Här kör man bland annat löppass i sanden. Spelarna fystestas: man testar styrka, snabbhet, uthållighet, explosivitet med mera.På eftermiddag­arna kör man träning med boll med mycket spel.

Utöver det har spelarna viss ledig tid, framför allt på kvällarna. Vissa har familjerna med, men dessa bor inte på samma hotell. Många fruar kommer först i dag, för nyårsfirandet.

30 december

Spelarna besöker tidigt på morgonen i dag Burj Khalifa, världens högsta byggnad. Tornet är då stängt för allmänheten. Sen åker man direkt till förmiddagsträningen. På kvällen hålls en middag med lagets sponsor Emirates.

31 december

Spelarna firar nyår på kvällen. Än så länge är inget officiellt inplanerat från klubben eftersom de flesta spelarna föredrar att ordna sitt eget firande. Många firar ändå tillsammans – och det blir, med tanke på träningen, stillsamt.

2 januari

Match mot Al Ahli.

3 januari

Laget reser inte hem till Milano, för att undvika problem med flyg som inte går på grund av kölden i norra Italien. I?stället åker Milan till Rom och tränar på sportcentret La Borghesiana. Sen flyger man rån Rom direkt till Sardinien.

6 januari

Vårpremiär i serie A, borta mot Cagliari på Sardinien. Zlatan är avstängd och reser troligtvis inte med laget utan hem till Milano.