Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

”Instruktionerna var att se till att Ibra blev irriterad, det funkade”

Zlatan såg rött – och laget förlorade första ligamatchen: ”Målet var att få Ibra irriterad”

PARIS. Saint Etienne ställdes mot Ligue 1:s bäste målgörare, men man hade en plan för Zlatan Ibrahimovic.

– Instruktionerna var att se till att Ibra blev irriterad, och det funkade, säger Saint Etienne-försvararen Moustapha Bayal Sall, efter svenskens utvisning och PSG:s första förlust i ligan.

VÅRDSLÖST Zlatan Ibrahimovic försöker bollen först, men missbedömer situationen totalt och i stället för att träffa bollen träffar han Saint-Etiennes målvakt Stephane Ruffier rakt i bröstet med dobbarna före. Domaren är säker på sin sak och visar ut svensken på en gång. PSG förlorar sedan matchen med 2–1.   VÅRDSLÖST Zlatan Ibrahimovic försöker bollen först, men missbedömer situationen totalt och i stället för att träffa bollen träffar han Saint-Etiennes målvakt Stephane Ruffier rakt i bröstet med dobbarna före. Domaren är säker på sin sak och visar ut svensken på en gång. PSG förlorar sedan matchen med 2–1.

Paris Saint-Germain bjöd på en av säsongens svagaste insatser när man åkte på sin första ligaförlust på Parc des princes.

Saint Etienne, som låg femma inför gårdagens omgång, visade sig omutbara i den franska huvudstaden och efter en ganska sömning första halvlek tog man ledningen efter en misslyckad rensning och självmål av Mamadou Sakho.

Med 20 minuter kvar att spela fick Zlatan Ibrahimovic en boll serverad av Mathieu Bodmer, tog sig förbi försvararen Moustapha Bayal Sall och satsade hårt i en närkamp med benen i brösthöjd på bortalagets målvakt Stéphane Ruffier, innan båda trillade till marken.

”Sa en massa grejer”

Domaren visade Zlatan Ibrahimovic rött kort direkt, och Zlatan gick av planen efter att först ha visat sitt missnöje med domslutet.

Saint Etienne utökade ledningen och vann till slut matchen med 2–1, PSG:s första ligaförlust för säsongen.

Enligt försvararen Moustapha Bayal Sall fanns en plan för att få Zlatan ur gängorna.

– Jag respekterar instruktionerna från tränaren och de gick ut på att se till att Ibrahimovic blev störd. Det fungerade bra. Han var irriterad och sa en massa grejer till mig, även om det inte var franska så förstod jag på ett ungefär, säger Bayal Sall efter matchen.

”Han var besviken”

Ibrahimovic själv klev rakt igenom den mixade zonen, där spelare normalt sett stannar för intervjuer efter match, utan att prata med någon.

Men enligt Carlo Ancelotti var svensken inte arg efter matchen.

– Nej, det tycker jag inte. Han var besviken, jag pratade inte med honom, det var ingen som gjorde det, säger PSG:s tränare till Sportbladet efter matchen och fortsätter:

– Jag tycker inte att det var rött kort, men nu är Ibrahimovic avstängd. Det är inte problemet, problemet är att vi trodde att vi var i bra form, men inte spelade bra i dag.

Avstängning väntar

Zlatan Ibrahimovic missar automatiskt PSG:s nästa ligamatch mot Montpellier nästa helg, men blir sannolikt avstängd ytterligare en match, beroende på vad disciplinnämnden fattar för beslut i början av nästa vecka.

På tisdag tar dock PSG emot Dinamo Zagreb i Champions League, av allt att döma med Ibrahimovic på planen.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet