Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Polisen varnar för publikkaos i kväll

AIK–Napoli krockar med Swedish House Mafia: ”Blir ett otroligt tryck”

35 000 på Friends Arena och 25 000 på Råsunda – samtidigt.

Nu varnar polisen för ­kaos i Solna.

– Vi rekommenderar att man kommer och lämnar från Sundbyberghållet, säger AIK:s kommunikationschef Gabriella Blombäck.

När Friends Arena invigdes med landskampen mellan Sverige och England blev det stora trafikproblem. 50 000 åskådare skulle ta sig till och från platsen, men infrastrukturen kring nybygget är inte klar på långa vägar och många besökare var rejält upprörda.

I kväll kan det bli ännu värre. 35 000 ska se Swedish House Mafias föreställning på Friends Arena. Insläppet öppnar klockan 18.00 och konserten väntas vara slut 23.30.

Några kilometer bort tar AIK emot Napoli, som ­enligt rykten kan ha en huligan­falang med sig, i den sista matchen någonsin på Råsunda. Avspark 21.05 och storpublik väntas.

”Otroligt tryck”

– Vi har sålt närmare 26 000 biljetter. Norra stå är helt utsålt. Det kommer att bli ett otroligt tryck, säger AIK:s kommunikationschef Gabriella Blombäck.

För att trygga publikens säkerhet kommer det att finnas en speciell poliskommendering vid evenemangen. Polisen uppmanar folk att vara ute i extra god tid och i första hand välja kommunala färdmedel då parkeringsmöjligheterna är ytterst begränsade.

”Räkna med stora framkomlighetsproblem. Till Friends Arena är det tunnelbana till och från Solna centrum, och pendeltåg till och från Solna station som rekommenderas. Extra transporter från SL finns insatta”, skriver polisen på sin hemsida.

Kan få böter

Ett annat bekymmer som kan uppstå för AIK efter slutsignalen är att åskådarna plockar med sig exempelvis stolarna hem. Arenan ska ju ändå rivas, men Uefas ­regelverk sätter stopp.

– Vi kan bli straffade med dryga böter. Tv-bolagen är kvar hela natten och då kan det inte komma folk som tar med sig stolar och sådant hem. Vi hoppas och tror att detta respekteras, säger Gabriella Blombäck.

I stället är alla som är sugna på en souvenir välkomna på söndag mellan 14–17. Då är det fritt fram.

– Man får lov att ta stolar, målnät och gräs. Har man andra önskemål får man mejla oss. Det har redan kommit 600 förfrågningar, säger hon.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet