”PSG är ett steg uppåt för honom i karriären”

Uttalandet som får United-fansen att se rött

Di Maria är på väg att lämna Manchester United för Thiago Silvas PSG.
Di Maria är på väg att lämna Manchester United för Thiago Silvas PSG.
FOTBOLL

Manchester United-fansen är arga på Thiago Silva.

Anledningen är en hyllning till Angel Di Maria.

– Det är ett steg uppåt i karriären om du ansluter till PSG, säger PSG-kaptenen.

Di Maria.
Foto: TT
Di Maria.

Det är numera bara en tidsfråga innan Angel Di Maria blir klar för Paris Saint-Germain. Affären har länge varit nära förestående, och flertalet PSG-spelare har redan talat sig varma om den argentinske stjärnan.

”Om du ansluter...”

Thiago Silvas hyllning har dock lett till starka reaktioner bland Manchester United-fansen. PSG:s lagkapten menar nämligen att Di Maria – genom att lämna United för PSG – avancerar på karriärstegen.

– Folk respekterar numera PSG som en av de största klubbarna i Europa. Real Madrid och Barcelona är förmodligen på en annan nivå. Men efter det tar du ett steg uppåt i karriären om du ansluter till PSG, säger Silva enligt Daily Mirror.

För trött för undersökning

Silva tog själv ”ett steg uppåt i karriären” när han lämnade Milan för PSG tillsammans med Zlatan Ibrahimovic sommaren 2012.

Både fransk och engelsk pressuppgifter gör gällande att Di Maria alltjämt befinner sig i Qatar för läkarundersökningar innan det att affären blir officiell. Den argentinske landslagsmannen ska efter 20 timmars flygning från Argentina varit för trött för att genomgå undersökningarna i går.