Aftonbladet
Dagens namn: Beda, Blenda
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Stjärnduon får inte se sina söner träna”

Uppgifter: Därför stoppas PSG-profilerna i dörren

Zlatan på läktaren med familjen i maj i fjol.   Zlatan på läktaren med familjen i maj i fjol. Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic är självutnämnd ”boss” i PSG.

Men det finns delar av träningsanläggningen som inte ens han alltid har tillgång till:

Sönernas träningar.

Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva. Foto: AP/Remy de la Mauviniere   Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva. Foto: AP/Remy de la Mauviniere

Franska storklubben Paris Saint-Germain har en lång tradition av att fostra duktiga fotbollsspelare. En tradition som inte dött ut under det nya, qatariska ägarskapet.

I den ambitiösa ungdomssatsningen finns också en del regler – vissa hårdare än andra. Franska sporttidningen L’Equipe uppger i dag att klubbens ungdomslag använder sig av stängda träningar – hela vägen ner i de lägsta åldersgrupperna.

”För påträngande”

En av anledningarna ska enligt l’Equipe vara att hålla diverse agenter och andra rekryterare borta från de talangfulla PSG-spelarna. En annan anledning till de stängda träningarna uppges vara stökiga föräldrar. Föräldrar som är ”för påträngande” och skapar en negativ träningsmiljö.

Enligt l’Equipe är de flesta av träningarna stängda och reglerna gäller samtliga föräldrar – utan undantag. Det innebär att superstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva – som har söner i ungdomslagen – inte får vandra fritt på träningsanläggning för att spana in sina söner i aktion. LÄS OCKSÅ PLUS 10 viktigaste personerna i Zlatans liv

Zlatan Ibrahimovic Thiago Silva

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet