Aftonbladet
Dagens namn: Ivan, Vanja
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Zlatan: ”Åker dit för att bli mästare igen”

Kan säkra titeln: ”Bra stämning”

Foto: TT

Halvvägs in i mars månad.

Men redan i dag kan PSG säkra ligatiteln.

– Vi blir mästare i år igen, säger Zlatan Ibrahimovic i sin app.

Paris Saint-Germain har dominerat Ligue 1 säsongen 2015/16. Den pengastinna maktfaktorn från huvudstaden har varit i en klass för sig, vilket fått många att höja rösten och döma ut den franska högstaligan som ointressant.

– PSG är helt överlägsna i år, det är ingen konkurrens i ligan över huvud taget. De kommer in två personer från utlandet och investerar pengar och den möjligheten har inte de andra klubbarna. Det har aldrig varit sådan här stor skillnad inom fransk fotboll jämfört med de andra lagen, sa Marseille-ikonen Roger Magnusson till Fotbollskanalen nyligen.

”Där för att vinna”

Redan i dag kan det avgöras.

I fredags tappade tabelltvåan AS Monaco poäng hemma mot Reims vilket innebär att PSG, vid händelse av seger borta mot Troyes, säkrar titeln för fjärde året i rad.

– Stämningen i laget är bra och vi åker dit för att vinna. Vi är regerande mästare och vi blir mästare i år igen, säger Zlatan Ibrahimovic i sin app.

Mot 28:e titeln

Han har själv bidragit med 23 mål och tio assist på 23 matcher den här ligasäsongen och har en enkel förklaring till sin succé.

– Skillnaden är att jag fått vara frisk, säger Ibra.

Matchen mot Troyes börjar klockan 14.00. Framåt 16-tiden kan alltså PSG ha säkrat sin fjärde raka titel, och Ibrahimovic sin totalt 28:e titel i karriären.

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet