Aftonbladet
Dagens namn: Urban
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Zlatan har erbjudit sig själv till Real Madrid”

Uppgifter: Har tagit kontakt med Zinedine Zidane

Zlatan Ibrahimovic har erbjudit sina tjänster till Zinedine Zidane – och Real Madrid.

Uppgifterna basunerades ut i spansk tv sent i natt.

– Skulle han komma till Real Madrid vore det som komplement-spelare, säger Real Madrid-legendaren Guti.

LÄS OCKSÅ PLUS Zlatans garage – med nytt drömåk  

Zlatan Ibrahimovic är – för första gången i karriären – på väg att spela ut ett kontrakt och kan under hela våren fritt förhandla med vilken klubb han vill inför en gratis övergång som bosman-spelare i sommar.

Svensken är föga förvånande sommarens hetaste bosman-spelare inför nästa transferfönster och intressenterna uppges vara många.

Efter 2–1-segern mot Chelsea tidigare i veckan öppnade den svenske landslagskaptenen för en flytt till Premier League och efteråt gick tidningen The Mirror så långt att de öppet vädjade till de engelska klubbarna att värva PSG-stjärnan.

”En dröm för Real Madrid”

Nu är det spansk press som spekulerar i att svenskens framtid kan ligga i La Liga.

Det var i studioprogrammet El Chiringuito i natt som Eduardo Inda – chefredaktör för tidningen OK Diario – bjöd på de på nya uppgifterna kring Zlatan.

Enligt Inda har PSG-stjärnan erbjudit sig själv till Real Madrid till sommaren. Inda uppger att det alltid varit en dröm för Zlatan att spela för Real Madrid och att svensken skickat sin erbjudan till tränaren Zinedine Zidane genom en gemensam vän.

– Det vore en dröm för Real Madrid, och en dröm för spelaren själv. Han har gjort 30 mål i år och är ett absolut geni. En av de bästa sporten har att erbjuda, säger Inda enligt El Economista.

Dessutom uppges att Zlatan erbjöd sina tjänster till Real Madrid redan 2010 – men att FC Barcelona inte ville sälja svensken till sin direkta rival.

Guti tveksam

I El Chiringuitos studio i går kväll stod även Real Madrid-legendaren Guti. Han varnade dock för att en Zlatan-värvning kan bli ett stort misstag.

– Zlatan är en fantastisk fotbollsspelare men Real Madrid behöver unga spelare. Med all respekt för Ibrahimovic tycker jag inte att tajmingen är rätt. Skulle han komma till Real Madrid vore det som komplement-spelare, han skulle inte vara lika viktig som han varit i PSG, säger Guti.

Zlatan Ibrahimovic Zinedine Zidane Premier League FC Barcelona La Liga

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet