Här biter Suarez motspelaren i axeln

VM-stjärnan i blåsväder efter skandalmatch i holländska ligan

FOTBOLL

Den hollänska fotbollen har fått en egen Mike Tyson – och Uruguays VM-anfallare Luis Suarez ett nytt smeknamn i holländsk media:

”The Cannibal of Ajax”.

Toppmötet mellan Ajax och PSV Eindhoven i lördagskväll blev en rörig tillställning. I slutet av matchen utbröt tumult sedan Ajax-svensken Rasmus Lindgren tacklat ner PSV-anfallaren Ibrahim Affelay och åkt på sitt andra gula kort.

Kallas för kanibal

I röran som uppstod visar tv-bilderna att Ajax-anfallaren Luis Suarez, från Uruguay, biter PSV:s mittfältare Otman Bakkal i axeln.

Domaren hade fullt upp på annat håll och såg inte situationen, men holländsk media driver nu på för att det holländska fotbollsförbundet ska straffa Suarez i efterhand.

Uruguay-spelaren, som blev rubrikernas man under VM när han spelade målvakt och tog med hands på mållinjen, när Ghana var nära att avgöra kvartsfinalen i slutminuterna, har fått smeknamnet ”The Cannibal of Ajax” i den holländska tidningen De Telegraaf.

Ångrar ingenting

Suarez säger att han inte ångrar sitt bett.

– Jag ångrar ingenting. Vanligtvis så håller jag mig lugn men den här gången gjorde jag inte det, säger han.

Matchen slutade mållöst och Ola Toivonen och Rasmus Lindgren hade en privat liten uppgörelse. Toivonen såg ut att skälla rätt ordentligt på Lindgren sedan han visats ut efter en hård och ojuste tackling på Affelay i slutminuterna.

PSV toppar den holländska ligan – tre poäng före de regerande mästarna Twente.