”Ibra kommer att spela”

Mourinho tvekar inte när det gäller Zlatan

FOTBOLL

Om någon nu till äventyrs undrar över Zlatan Ibrahimovics status i Inter.

Lyssna på Jose Mourinhos svar på vilka som kommer till spel mot Palermo

– Jag kan säga att Ibra och Muntari kommer till spel, säger Inter-tränaren.

Sedan Jose Mourinho tog över som tränare i Inter har det utspelat sig någon sorts kärlekshistoria mellan portugisen och lagets store svensk. Mourinho vill alltid se Ibrahimovic på planen och det blev alltså än tydligare i dag när han efter träningen klargjorde att svensken är en av två givna spelare i morgon tillsammans med ghananen Sulley Muntari som precis kommit tillbaka från skada.

Ingen Adriano

Två spelare som inte kommer att spela på lördag är Ricardo Quaresma och Adriano.

– Vi har en väldigt stark grupp av anfallare och jag kan inte ta ut allihop. Adriano skulle ha varit med om han inte hade haft infuensa. Jag gav Quaresma en möjlighet att komma bort från fotbollen i tre dagar eftersom han bor ensam här i Italien. Jag ville att han skååe återvända till sin familj ett par dagar, säger Mourinho till Inters hemsida.

Behöver inte köpa

Portugisen gör också klart att han inte känner något särskilt stort behov av att förstärka sin Inter-trupp när transferfönstret öppnar igen i januari, men han erkänner att klubben kan tappa argentinaren Hernan Crespo.

– Jag är totalt villig att avsluta säsongen med de spelare jag har nu. Jag kommer inte att be om köp eller försäljningar. Crespo? Man kan lätt föreställa sig att en klubb som Real Madrid vill ha honom som ersättare för van Nistelrooy då det inte finns särskilt många kvalitetsspelare som är tillgängliga för Champions League. Om Crespo kan anses vara viktig för ett annat lag i januari, varför skulle han inte kunna vara viktig för oss?