Milans manfall inför nystarten

Åtta namn borta mot Cagliari

FOTBOLL

Milan har problem inför morgondagens möte med Cagliari.

Fem tunga namn är skadade, Zlatan Ibrahimovic avstängd, Ronaldinho på väg hem och Antonio Cassano ännu inte redo för 90 minuter.

– Det är 70 procents chans att han får börja på bänken, säger tränaren Massimiliano Allegri.

Zlatan Ibrahimovic valde en dålig match att bli avstängd i. Milan har stora problem med skador inför morgondagens möte med tränaren Massimiliano Allegris gamla klubb Cagliari.

Måste opereras

Försvararen Gianluca Zambrotta måste operera ett skadat knä och blir borta upp till två månader. Samtidigt ådrog sig mittfältaren Kevin-Prince Boateng en inflammation i en lårmuskel under lagets träningsläger i Qatar.

Duon gör därmed Andrea Pirlo och Mathieu Flamini sällskap på skadelistan. En lista även mittbacken Alessandro Nestas namn kommer att stå uppskrivet på om inget mirakel sker.

– Nesta har en liten känning och jag tror att det blir svårt för honom att spela i morgon. Vi får se hur han mår innan matchen, men det blir svårt, säger Allegri.

Ronaldinho flyttar hem

Det är ingen vågad gissning att Robinho startar på topp tillsammans med Alexandre Pato som uppges vara redo för spel. Det är däremot inte nyförvärvet Antonio Cassano.

– Det är 70 procents chans att han får börja på bänken. Det handlar om hans vilja, men han visar att han har motivationen, säger Allegri.

Ronaldinho då? Rykten har talat om att brassen ska lämna klubben och Allegri bekräftar nu att hans karriär i Milan är över. Stjärnan uppges vara i praktiken klar för brasilianska Gremio.

– Det är beklagligt att vi förlorar en spelare av så stor kvalité som Ronaldinho. Men han har tagit beslutet att flytta hem till Brasilien.

FAKTA

Milans trupp:

Abbiati, Amelia, Di Fabio, Antonini, Bonera, Nesta, Papastathopoulos, Montelongo, Yepes, Oddo, Thiago Silva, Gattuso, Ambrosini, Seedorf, Abate, Pato, Robinho, Cassano, Strasser, Oduamadi, Merkel, Beretta.