Slog linjedomaren med knytnävsslag

Superstjärnan försökte träffa Albin Ekdal

1 av 10 | Foto: CANAL PLUS
FOTBOLL

Lazios Mauro Zarate hamnade i bråk med Albin Ekdal efter 1-3-förlusten mot Bologna och försökte slå svensken i ansiktet.

Men stjärnan missade och träffade istället linjedomaren som ryggade bakåt av smällen.

– Han slog mot en annan kille och då gick jag emellan. Han var helt tokig. Sedan fick linjedomaren en näve av honom av misstag, säger Ekdal till Sportbladet.

Oroligheterna började redan under matchen då Andre Dias tacklade Gaston Ramirez fult. Dias och avbytaren Henry Gimenez, som reagerade efter överfallet, visades ut efter ett bråk. När domaren sedan blåste av matchen urartade allt.

Försvarade lagkamraten

Lazios superstjärna Mauro Zarate kastade bollen mot motståndaren Matteo Rubin. Albin Ekdal kom då till sin lagkamrats undsättning och puttade till Lazios anfallare.

– Zarate kastade bollen i Matteo Rubins bakhuvud efter slutsignalen. Vi gick dit och frågade vad han höll på med och då blev han helt galen. Han satte igång en scen och det blev lite bråk, säger Ekdal.

Zarate blev rasande och slog med knytnäven i svenskens riktning. Slaget missade dock Ekdal och träffade istället linjedomaren som försökte hålla isär spelarna.

”Många omogna stjärnor”

– Han slog mot en annan kille och då gick jag emellan. Han var helt tokig. Sedan fick linjedomaren en näve av honom av misstag. Jag tror inte att han försökte träffa mig. Jag tyckte mest det var komiskt, säger Ekdal.

Vad säger du om hans agerande?

– Det finns många såna där stjärnor som är omogna och håller på sådär. Jag tycker inget speciellt egentligen. Det var mest skönt att vi vann matchen.

Zarate ska även ha spottat Matteo Rubin i ansiktet under bråket. Gaston Ramirez, som var inblandad i det första bråket, fick föras till sjukhus.

– Gaston Ramirez behöver röntgas för en fraktur på käkbenet, säger Malesani.